NBA Update: Toekomst Garnett onzeker en WK-festiviteiten

Door

Denver Nuggets v Brooklyn Nets
In alle hosanna van het gewonnen WK Basketball door Team USA is er natuurlijk ook nog -minder schokkend- NBA-nieuws. Terwijl James Harden en MVP Kyrie Irving waarschijnlijk nog hard aan de sangria zitten, is het maar de vraag of voormalig superster Kevin Garnett ooit op NBA-parket gaat spelen. Gordon Hayward is ondertussen bezig om de veelgehoorde ‘twenty pounds of muscle’ te kweken.

Nog geen jaar geleden waren de Brooklyn Nets een outsider voor het kampioenschap met het aantrekken van de veteranen Kevin Garnett en Paul Pierce. Een seizoen later bleek het ijdele hoop, vertrok Pierce naar de Washington Wizards en is het nu hoogst onzeker of de 38-jarige Garnett volgend jaar nog speelt. Nets-coach Lionel Hollins heeft nog altijd niet van The Big Ticket vernomen of hij door wil gaan, ondanks zijn eenjarige contract ter waarde van 12 miljoen dollar, meldt de Boston Globe. Na negentien seizoenen zou het wel eens een anoniem afscheid kunnen worden na een jaar waarin hij maar weinig speelminuten maakte. Maar om in de woorden van Garnett te spreken: anything is possible!

Ray Allen still going strong
Waar Garnett lijkt af te haken, zit er voor de 39-jarige voormalig Boston Celtics-teamgenoot Ray Allen wellicht nog een voortzetting van zijn NBA-loopbaan in. Hoewel Allen momenteel zijn opties weegt, blijft hij wel in beweging, getuige zijn Instagramaccount. Of hij heeft inderdaad een aantal kilometers hardgelopen of hij heeft zich met glanzende olie ingesmeerd als een volleerd bodybuilder.

Rubio wilde Love niet ompraten
Door het vertrek van Kevin Love is er van de supertandem Ricky Rubio-Kevin Love niets meer over. De Spaanse spelverder zegt tegen Yahoo! Sports ook geen poging te hebben ondernomen om de power forward op andere gedachten te brengen. “Als hij wilde vertrekken, heeft het weinig zin om er over te praten. Ik heb genoten om met hem samen te spelen, maar als je al zes jaar de play-offs niet haalt als één van de beste spelers, dan snap ik dat je wilt winnen. Ik speel hier volgend seizoen met spelers die hier willen zijn. Ik begrijp zijn frustratie”, aldus Rubio.

Hayward wordt big
Gordon Hayward mistte op een haar na de selectie van Team USA voor het WK Basketball, maar dat is voor hem geen reden geweest om bij de pakken neer te zitten. De ster van de Utah Jazz is sinds deze zomer fanatiek gaan powerliften om zodoende wat extra spier te kweken. Op zijn website zegt hij ‘niet huge’ te willen worden, maar zeker vijf dagen per week aan de ijzers hangt.

Teamgenoot Derrick Favors daarentegen is hard bezig zijn offensieve spel te verbeteren. Met name de pick-and-roll met guards komt veelvuldig aan bod. De beestachtige power forward erkent tegenover The Salt Lake Tribune dat zijn offensieve spel wel wat verbeterd kon worden. “In het verleden wilde ik het liefst alleen maar over spelers heen dunken. Ik weet nu dat dat niet altijd mogelijk is”, aldus Favors. Of toch wel, Kevin Durant?

WK is done
Je speelt veertig minuten en uiteindelijk wint Team USA. Zo ook afgelopen WK weer. Maar niet alleen zij verzorgden de hoogtepunten. Kijk onderstaande clip voor de top tien van mooiste acties tijdens het WK in Spanje.

En de titel vieren doe je zo.

Random feitjes van de dag

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen