Eenvoudige zege Clippers, Monta Ellis in vorm

Door

1recap1

New York Knicks @ Los Angeles Clippers 80-93

De Clippers hebben zich zondagavond in eigen huis zonder al te veel moeite ontdaan van de Knicks. Aan de hand van Chris Paul bouwde het team van coach Vinny del Negro een voorsprong op in de eerste helft en gaf die niet meer uit handen. Paul werd topscorer voor het team uit Los Angeles met twintig punten. De spelverdeler noteerde daarnaast ook nog eens acht assists. Door de overwinning behielden de Clippers sowieso hun derde plaats in de strijd play-offspositie in het westen.

J.R. Smith kende een waardeloze wedstrijd, maar eindigde de wedstrijd toch als topscorer voor de Knicks. De schutter wist maar vier van zijn twintig schoten in de basket te mikken, maar raakte wel een aantal vrije worpen. De shooting guard eindigde de wedstrijd daardoor met zeventien punten, één meer dan zijn point guard Raymond Felton. Het was alweer de vierde nederlaag op rij voor de Knicks, die nog wel derde staan in de Eastern Conference.

Orlando Magic @ Milwaukee Bucks 109-115

Monta Ellis zal met zijn spel in het vierde kwart de Magic nog een tijdje nachtmerries bezorgen. De scorer was zondagavond overal  in het laatste kwart van de wedstrijd en leidde daarmee zijn Bucks naar de overwinning. Ellis noteerde 25 punten in het kwart (negentien in de laatste zeven minuten), en eindigde de wedstrijd met 39 punten. Door de offensieve masterclass van de guard konden de Bucks een achterstand van meer dan tien punten omzetten in een zege.

Naast Ellis had ook Ersan Ilyasova een flink aandeel in de overwinning van Milwaukee. De Turk noteerde twintig punten en greep elf rebounds. Voor de Magic waren het Aaron Afflalo en rookies Moe Harkless en Nikola Vucevic  die de scorelast droegen. Afflalo maakte 24 punten, Harkless 23 en Vucevic droeg twintig punten en vijftien rebounds bij. Het was echter niet genoeg voor de overwinning voor het op een na slechtste team (qua record) in de NBA.

Ook leuk om te lezen