Rockets verkleinen achterstand in serie met OKC tot 3-2

1recap1play

Houston, we have lift-off! Nadat de Rockets maandag in eigen huis ternauwernood een sweep voorkwamen tegen de Thunder, waren de mannen van coach Kevin McHale in wedstrijd nummer vijf in Oklahoma City wederom te sterk voor Kevin Durant en co: 100-107. Nog twee duels winnen van de Thunder en de Rockets schrijven zelfs historie door als eerste team in de historie van de NBA een series te winnen na een 3-0 achterstand. En met de wijze waarop James Harden speelt, behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Harden, die een beetje grieperig aan de wedstrijd begon, noteerde 31 punten en acht rebounds voor zijn Rockets, die vooral in het derde kwart (37 punten) over OKC heen walsten. Morgen is het zesde duel in Houston.
[kijk recap hier]

* #HackAsik. OKC hanteerde een opmerkelijke strategie halverwege het vierde kwart. Om de achterstand te verkleinen koos Thunder-coach Scott Brooks ervoor om center Omer Asik, die in zijn carrière 54 procent van zijn vrije worpen raak schiet, te foulen. Zonder Westbrook heeft Brooks kennelijk minder vertrouwen in zijn defense. De tactiek werkte niet, want Asik schoot 8-12 en vergrootte juist de voorsprong. Ook Samuel L. had er een mening over:

* Over Asik gesproken, trouwens. De boomlange Turk speelde over de gehele wedstrijd gezien zeer verdienstelijk (21 punten, 11 rebounds) en hij had ook een hoofdrol in één van de grappigere momenten tijdens de play-offs. De dubbele charge, tot in perfectie uitgevoerd door de Thunder.

asiktrain

* Driepunters, driepunters, driepunters. Het is een belangrijke reden waarom Houston weer helemaal terug is in de series. De Rockets hadden in wedstrijd nummer vier een schotpercentage van 44 procent vanachter de driepuntslijn. Vannacht was dat 40 procent (14-35). James Harden ging zelfs 7-9. In de eerste vier wedstrijden schoot ‘the beard’ slechts 4-25.

* OKC mist de snelheid van Westbrook. Er worden minder punten via de fast break gescoord en de ploeg is wat statisch geworden. Gemiddeld scoorde de Thunder in de eerste twee duels met Westbrook 22 punten via de fast break. De laatste drie wedstrijden is dat slechts negen punten. Kevin Durant (36 punten) speelde drie kwarten lang sterk, maar kwam in het vierde kwart opvallend weinig in het spel voor. Hij miste al zijn vijf schoten en kwam niet tot scoren.