Pacers ‘lange mannen’ tonen al vroeg hun vorm

De talentvolle Indiana Pacers begonnen afgelopen maandag aan het nieuwe NBA seizoen. In eigen huis was de ploeg van coach Frank Vogel veel te sterk (91-79) voor de zwakke Detroit Pistons. De overwinning is vooral te danken aan het rebound overwicht (53 om 40) in het voordeel van de thuisploeg. Big Men Roy Hibbert, Tyler Hansbrough en David West tonen al vroeg hun vorm.

Roy Hibbert: 16 punten en 14 rebounds

De 25-jarige center zit een contract jaar, dat houdt in dat spelers altijd iets extra geven om een nieuw contract af te dwingen. Hibbert groeide vorig jaar uit tot de startende center van de Pacers en scoorde gemiddeld bijna 12 punten en pakte 6 rebounds in 81 wedstrijden. Eindelijk hebben ze in Indiana weer een lange man in de gelederen met een post up game.

Vraagtekens zijn er echter rondom zijn fysiek. Hibbert heeft (nog) niet de kracht en de uitstraling van een Dwight Howard of een Shaq. Maar hij is nog jong en liet tegen de Pistons zien tot wat hij in staat is. Hibbert wist zich vaak goed vrij te spelen in de post om een actie te maken, 4 van zijn 14 rebounds waren aanvallend en had daarnaast ook 3 blocks.

Tyler Hansbrough: 15 punten en 13 rebounds

De man in vorm tijdens de preseason, ook al waren dat slechts twee wedstrijden tegen de Chicago Bulls. Psycho T veroverde vorig jaar een basisplaats onder Vogel en gaf die niet meer uit handen. De fans in Indiana waarderen de energie die Hansbrough in elke wedstrijd legt. Hij knokt voor elke bal en is, ondanks zijn kleine postuur voor een power forward, zijn tegenstander vaak te slim af. Met de komst van David West moet Hansbrough genoegen nemen met een reserverol, maar dat past wel bij hem. Hij maakte tegen de Pistons zelfs 32 minuten vanaf de bank en knokte voor al zijn 15 punten en 13 rebounds.

David West: 11 punten en 12 rebounds, waarvan 7 aanvallend

Met het aantrekken van David West maakten de Pacers een uitstekende move in de offseason. De voormalig All Star van de New Orleans Hornets past goed bij dit jonge en gretige Pacers team. Het eerste spelletje in de wedstrijd was dan ook voor hem. West kreeg de bal laag in de post, draaide weg bij zijn tegenstander voor een simpele score. Welcome in Indiana! De 31-jarige power forward was nadrukkelijk aanwezig en pakte rebound na rebound. Na een sterk begin haperde zijn schot een beetje in het derde en vierde kwart. Geen probleem. De Pistons keken bijna de hele tweede helft aan tegen een achterstand van twintig punten.