NBA Update: Team USA, 14-jarige Manu en Zach LaDunk

Door

Olympics Day 12 - Basketball

Over een maandje begint de World Cup Basketball en natuurlijk is het weer likkebaardend uitkijken naar de mannen die Team USA vertegenwoordigen. De voorselectie van vijftien spelers verandert met de dag door afzeggingen. Jimmy Butler is de volgende afhaker. Paul Millsap vervangt hem tijdens het trainingskamp in Las Vegas.

Millsap speelde afgelopen seizoen bij de Atlanta Hawks een fantastisch seizoen. Niet alleen haalden de Hawks de play-offs, Millsap werd ook nog eens verkozen tot All-Star in de Eastern Conference. In zijn eerste jaar in Atlanta voegde de power forward tevens de driepunter aan zijn toch al uitgebreide kwaliteitenarsenaal toe. Door het wegvallen van center Al Horford kwam er daardoor nog meer werk hem bij.

Jimmy Butler moest helaas voor hem afhaken. De guard van de Chicago Bulls speelde zich afgelopen seizoen in de basis en speelde een solide seizoen. Zijn defense is van grote waarde voor Windy City en met de aanwezigheid van coach Tom Thibodeau bij Team USA zat dat wel goed. Een lichte liesblessure zorgt er echter voor dat Butler afhaakt. Derrick Rose maakt wel gewoon zijn opwachting, ook al speelde hij de laatste 2,5 jaar slechts een wedstrijd of tien.

Cavs – Spurs seizoensopener?
Hoewel het speelschema pas volgende maand bekend wordt gemaakt, meldt de Boston Globe dat de NBA seizoensopener zeer waarschijnlijk de wedstrijd tussen de Cleveland Cavaliers en de San Antonio Spurs wordt. Kennelijk vinden Adam Silver en co het zeer vermakelijk om een nieuw Cavs-team met LeBron tegen Team Teambasketball te laten spelen. Vorig jaar opende Miami Heat het seizoen tegen de Chicago Bulls.

Vintage beeldmateriaal 14-jarige Manu
Zo af en toe duikt er wat eeuwenoud beeldmateriaal op van huidige NBA-spelers in hun vroegere jaren. In de tijd van Manu Ginobili (vandaag 37 jaar oud geworden. GEFELICITEERD!) was dat krakkemikkig beeld en speelden we Red Cat op MS-DOS computers. Ook op 14-jarige leeftijd liet Manu al zien de Euro Step te beheersen en aan zijn schottechniek is sindsdien ook weinig veranderd.

Diaw tekent contract op boot
De Fransman Boris Diaw ging onlangs akkoord met een driejarige contractverlenging ter waarde van 22,5 miljoen bij de San Antonio Spurs. Nu kun je dat in een asgrijs kantoorkamertje doen, maar het kan natuurlijk ook op een luxueuze boot op een heerlijke oceaan. En zo geschiedde. Diaw moet een gelukkig mens zijn.

Zach LaVine can dunk!
Liefhebbers van monsterdunks opgelet. De NBA heeft er weer eentje: Zach LaVine, de rookie van Minnesota Timberwolves. Liet hij in de NBA Summer League al zien bij tijd en wijlen te kunnen vliegen, in de Seattle Pro Am League gaf hij een ware demonstratie. Blake Griffin mag wel oppassen!

Ook Wade kan footballen
LeBron James heeft al verscheidene malen kenbaar gemaakt graag nog eens in de NFL te spelen. Voormalig Miami Heat-maatje Dwyane Wade kan dan natuurlijk niet achterblijven. Tijdens zijn kamp laat hij zien zeer behendig te zijn in ballen vangen. Met één hand nog wel.

Vintage Kobe en Byron Scott
Kobe Bryant en Byron Scott zijn eindelijk weer herenigd. Scott tekende gisteren een vierjarig contract bij de Los Angeles Lakers als hoofdcoach en krijgt daarmee zijn voormalige teamgenoot Kobe Bryant onder zijn hoede. De twee speelden in 1996 samen bij de Lakers. In onderstaande videoclip speelden ze voor het eerst samen. Het betreft een pre-seasonwedstrijd waar naast Kobe Bryant ook Derek Fisher zijn NBA-debuut maakte. Tevens was het de eerste wedstrijd voor Shaquille O’Neal als Lakers-speler en de terugkeer van Scott na een tussenstop bij de Indiana Pacers.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Alerk 7 jaar ago

    Het ongelooflijk respectloze aan de Tip-off is dat het (waarschijnlijk) in Cleveland gespeelt gaat worden terwijl het gewoonlijk is dat de Champ thuis aan hun seizoen beginnen

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen