Spoelstra: ‘Samenwerking met LBJ nu beter’

Door

Miami Heat coach Erik Spoelstra blijft erbij dat de trage start van Miami goed was voor de saamhorigheid. Zeker tussen hem en forward LeBron James, maar volgens Spoelstra was er wel een gesprek voor nodig.

,

Begin december zaten coach en speler samen om te praten in de nasleep van het klein incident tussen hen tijdesn een verlies tegen de Dallas Mavericks. Die samenkomst was een keerpunt in hun relatie.

,,Het was een herinnering voor ons beide dat we alles op een rijtje moeten zetten en doen wat we moeten doen,” zei Spoelstra. ,,Het enige wat telt zijn de mensen in de kleedkamer. Op het einde van de dag zullen de ogen toch op ons gericht zijn. Het was een stap die we hebben gezet en waaruit vertrouwen kwam. We moesten daar voor zorgen en ons niet laten afleiden.”

De coach sprak lovende woorden over James’ leiderschap en focus ondanks alle media-aandacht. ,,Het is een bliksemschicht,” zei de coach. ,,Hij kon alle afleidingen weerstaan en kon gewoon deel uitmaken van dit team. Na dat gesprek is de samenwerking tussen ons een stuk beter geworden.”

Spoelstra is aan zijn derde seizoen bij de Heat bezig. Sinds de 10-8 start ging het goed voor Miami, die het seizoen eindigde met 58-24 en de tweede plaats in het oosten. Ze staan nu 2-0 voor in de eerste ronde van de play-offs tegen de 76ers en spelen vanavond game 3 in Philadelphia.

Foto: Flickr.com

 

Ook leuk om te lezen