Stamkos definitief niet mee naar Sotsji

Door

Tampa Bay Lightning v Philadelphia Flyers

Steven Stamkos heeft aan de staff van Team Canada laten weten niet mee te zullen doen aan de Winterspelen in Sotsji. Het toernooi, dat aanstaande woensdag 12 februari begint, komt voor de aanvaller van de Tampa Bay Lightning een paar weken te vroeg. Hij zal na de Spelen wel fit genoeg zijn om voor zijn club weer aan te treden.

Even leek Stamkos in staat om toch deel te nemen, nadat hij wonderwel goed herstelde van een scheenbeenbreuk eerder dit seizoen. In eerste instantie leek het hele seizoen aan hem voorbij te gaan, maar naar mate de tijd vorderde kwamen niet alleen de play-offs, maar ook Sotsji weer in het vizier.

De reis naar Rusland en deelname aan het toernooi blijken echter niet verantwoord. De Canadese All-Star heeft nog geen wedstrijdritme kunnen opdoen met de Lightning en traint pas sinds een paar dagen weer op volle sterkte mee. Op advies van teamdoktoren en zijn specialist heeft hij daarom besloten definitief zijn plek op te geven aan ’n nog nader te bepalen andere speler.

“Het nieuws van vandaag is buitengewoon teleurstellend. Ik denk echt dat we er alles aan hebben gedaan om mijn been voldoende hersteld te krijgen, maar het is niet gelukt,” liet de teleurgestelde Stamkos in een eerste reactie weten.

Team Canada blijft overigens, ook zonder Stamkos, de absolute favoriet voor het Goud. Een uitgebreide voorbeschouwing op het Olympisch ijshockeytoernooi vind je in de nieuwste editie van ons gratis digitale magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen