Devils zetten zegereeks voort

De New Jersey Devils staan misschien op de dertiende plaats in de Eastern Conference, ze hebben de hoop op het de play offs nog niet opgegeven. Met een achterstand van vijftien punten op plek acht klinkt dit natuurlijk als een kansloze missie want er resten nog slechts achtentwintig competitiewedstrijden. De Devils doen op het moment echter wat ze moeten doen en dat is wedstrijden winnen. Zelfs zonder vaste keeper Martin Brodeur, die zondagavond geblesseerd raakte aan zijn knie, blijven de mannen van coach Jacques Lemaire punten pakken.

Zo ook op dinsdagavond tegen de Carolina Hurricanes, al had New Jersey wel een overtime goal nodig om de 3-2 uitslag op het bord te zetten. Hiermee tekenden de Devils alweer voor hun tiende zege in de laatste dertien wedstrijden. De grote man aan de kant van de thuisploeg was right winger Mattias Tedenby, die voor twee doelpunten zorgde, waaronder de game winner in de verlenging. Nick Palmieri had ook een groot aandeel in de zege, want met zijn goal trok hij drie minuten voor tijd de stand weer gelijk en dwong daarmee dus overtime af.

Met deze doelpunten werd twee keer een voorsprong van Carolina tenietgedaan. Zowel in de tweede als in de derde periode wist Jeff Skinner het net te vinden voor de Hurricanes maar meer dan één punt voor een overtime loss leverde dit dus niet op. Carolina mocht overigens nog wel blij zijn met dit ene punt, want New Jersey liet in de reguliere speeltijd nog drie uitgelezen kansen op de overwinning liggen.

Met dit resultaat lopen de Hurricanes wel een puntje uit in de strijd om een play off-plek. Het team van coach Paul Maurice staat nu op de achtste plek in de Eastern Conference met één punt voorsprong op de Atlanta Thrashers.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Devils en de Hurricanes.