Nederlaag tegen Patriots zetten Cowboys aan het denken

Tot diep in het vierde kwart zag het er rooskleurig uit voor de Dallas Cowboys in Foxboro. Een krappe voorsprong op de Patriots, balbezit en nog drie minuten te gaan. Drie plays later moest Dallas echter noodgedwongen punter Mat McBriar het veld op sturen en de Patriots kregen de bal terug met nog twee minuten en tweeëntwintig seconden op de klok.

Tony Romo en Tom Brady hadden deze wedstrijd veel gemeen. Beiden verstuurden 41 passes waarvan er bij beiden 27 aankwamen. Beiden hadden het moeilijk in de eerste helft en zagen één van hun passes in de handen van een tegenstander belanden.

Maar in hun laatste balbezit werd het verschil tussen Tony Romo en Tom Brady nog maar eens extra duidelijk. Romo had genoeg aan een first down, maar de timing tussen hem en receiver Miles Austin was niet goed. Brady had weliswaar één interception meer dan Romo, maar na een slechte wedstrijd wist hij de Patriots met zijn laatste balbezit naar een touchdown te loodsen. Met nog zeventwintig seconden te gaan kwam de score daarmee op 20-16.

Brady wist de gehele wedstrijd geen ritme te  vinden door de constante druk van de Dallas D-line én het zeer sterke spel van de corners, maar rechtte de rug toen het nodig was. Tight Ends Rob Gronkowski en Aaron Hernandez (die de winnende touchdown zou scoren) waren veelgezochte doelwitten van Brady in die laatste drive. Het was de tweeëndertigste keer in zijn carrière dat Brady in het vierde kwart een achterstand om wist te buigen tot een overwinning.

Het vooraf verwachte vuurwerk bleef uit. Ondanks dat de corners van New England maar geen vat wisten te krijgen op Dez Bryant liet de Patriots verdediging zich van zijn beste kant zien. Ook de Dallas-defense, geleid door Rob Ryan, wist het Brady tot de laatste drive zeer moeilijk te maken. Het was, in alles, een confrontatie tussen twee de twee verdediggingen, tot Brady opstond.

Twee Cowboys spelers hebben geen goede zaken gedaan. Tashard Choice, die de geblesseerde Felix Jones mocht vervangen, verloor de bal, en mocht na de wedstrijd vernemen dat zijn langste tijd in Dallas er op zit. Eigenaar Jerry Jones is bereid naar aanbiedingen te luisteren.

Spectaculairder echter is de vraagtekens die coach Garrett zette bij het functioneren van Tony Romo. Romo was deze keer niet verantwoordelijk voor een wedstrijdbealend balverlies, maar zijn eerste helft tegen de Pats was het aanzin niet waard. De Cowboys hebben hun quarterback jarenlang de hand boven het hoofd gehouden, ondanks dat hij uiterst wisselvallig presteert. Nu lijkt het geduld in Dallas langzaam op te raken.