Ducks winnen derde wedstrijd op rij

De Anaheim Ducks zijn na de verloren openingswedstrijd van dit seizoen tegen de Buffalo Sabres bezig aan een goede reeks. Na overwinningen op de New York Rangers en de San Jose Sharks werd afgelopen zondag een 4-2 zege behaald op de St. Louis Blues, die hiermee tegen hun derde nederlaag in vijf wedstrijden aanliepen.

De grote man aan de kant van de Ducks was Bobby Ryan die met twee treffers en een assist een groot aandeel had in de zege van de thuisploeg. En dat werd eerlijk gezegd ook wel tijd, want Ryan stond met zijn lijngenoten Corey Perry en Ryan Getzlaf na drie wedstrijden nog steeds droog. Ook deze twee andere spelers van de eerst linie van de Ducks kwamen door middel van een goal (Perry) en twee assists (Getzlaf) van die hatelijke nul af.

Er begonnen al wat vragen op te spelen rondom de toplinie van de Ducks en Ryan is dan ook blij dat hij en zijn teamgenoten voor nu de critici de mond hebben weten te snoeren: „We wisten dat deze periode van droogte een keer zou eindigen; daarvoor zijn we nu eenmaal te goed en spelen we te goed samen. Die doelpuntloze periode moest een keer ophouden en gelukkig is dat vanavond gebeurd.”

En Ryan liet er geen gras over groeien zondagavond, want hij opende na ruim twee minuten al de score tegen de Blues. In de tweede periode kwamen de bezoekers echter weer op gelijke hoogte via Patrik Berglund, maar in een tijdsbestek van vijf minuten werd de wedstrijd in het derde bedrijf beslist.

Allereerst was het na anderhalve minuut in de slotperiode Francois Beauchemin die met een slapshot de Ducks weer op voorsprong bracht. Vervolgens was het woord aan Perry die tijdens een power play-situatie voor de 3-1 zorgde en hij koos een mooi moment uit voor zijn eerste goal van het seizoen. Het was zondag namelijk ‘Corey Perry Night’, een avond waarin de aanvaller extra in het zonnetje werd gezet vanwege de Hart Trophy en Richard Trophy die hij vorig seizoen had gewonnen.

Vervolgens schoot Ryan de wedstrijd helemaal in het slot door met een wristshot de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Alexander Steen zorgde halverwege de laatste periode nog wel voor de 4-2 maar spannend werd het niet meer, want verder lieten de Ducks het niet meer komen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Anaheim Ducks en de St. Louis Blues: