Eigen powerplay nekt Blackhawks

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Three

De Boston Bruins hebben in de derde wedstrijd om de Stanley Cup met 2-0 van Chicago Blackhawks gewonnen. De Bruins brachten de stand in de Finals daarmee op 2-1 in hun voordeel. Chicago liet het vooral in de eigen powerplays flink afweten.

In de eerste periode was Chicago’s Andrew Shaw twee keer het slachtoffer van roughing. Beide keren werd er door Chicago niks uit de powerplay gehaald. Het was typerend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Natuurlijk stond de defensie van Boston weer als een huis, maar vier schoten voor Chicago in ruim acht minuten powerplay mag je met enig gevoel voor understatement gerust matig noemen.

De eerste periode bleef doelpuntloos. In de tweede periode kwam Boston vroeg op 1-0. Een uithaal van Nathan Horton werd in eerste instantie nog goed verwerkt door Chicago goalie Corey Crawford, maar hij was kort daarna kansloos op een uitstekend schot van Daniel Paille. Patrice Bergeron zette Boston in dezelfde periode op 2-0. Waar Chicago dus liep te klooien op de powerplay, scoorde hij wel op de man-meer-situatie. Jaromir Jagr leidde met een afgemeten pass de goal in.

In de derde periode probeerde Chicago nog van alles, maar steeds als ze ook maar even door de ijzersterke defensie van Boston wisten te komen, lag Bruins goalie Tuukka Rask in de weg. Met 28 saves toonde hij eens te meer zijn vorm.

Komende woensdag ontmoeten de Bruins en Blackhawks elkaar opnieuw in Boston. Als Chicago niet snel een antwoord vindt op z’n probleem in de eigen powerplay, lijkt die kans vrij groot dat Boston dan een voorschot kan nemen op winst van de Stanley Cup.

Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. vatofree@hotmail.com 11 jaar ago

    waarom hebben ze bijna allemaal een baard ?

  2. Anne-Geert Pruim 11 jaar ago

    De (play-off)baarden in het ijshockey komen voort uit een vorm van bijgeloof en zijn een traditie geworden. Tijdens de Stanley Cup play-offs en grote toernooien als WK’s en Olympische Spelen scheren de spelers (en veel supporters) zich niet. Gevolg; volle baarden tijdens de Stanley Cup Finals.

  3. Raoul 11 jaar ago

    Het baardje van Rask is wel heel vies.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen