Devils in problemen na plots vertrek Kovalchuk

Door

Florida Panthers v New Jersey Devils
Ilya Kovalchuk vertrekt per direct naar zijn thuisland Rusland. De Russische forward ‘gaat met pensioen’ en laat daarmee een groot probleem achter bij de New Jersey Devils. Zij kunnen het contract van de aanvaller niet uit kopen en dus zullen zij jarenlang aan de (verlaagde) cap hit van Kovalchuk vast zitten.

De Devils hoeven de Rus gedurende de periode dat hij onder contract staat bij de Devils zijn salaris niet te betalen. Daarbij gaat het om een bedrag van in totaal $77 miljoen. Het oude contract van Kovalchuk wordt verscheurd, maar de Devils krijgen hierdoor wel jaarlijks een straf van $250.000 op de salary cap.

Verlies
Omdat het contract van Kovalchuk volgens de NHL ook al niet op een juiste wijze tot stand is gekomen, verloren de Devils eerder al hun keuze in de eerste ronde van de Draft van 2014. Daarmee verliezen de Devils niet alleen hun beste aanvaller, maar worden zij ook gedurende de komende seizoenen hard geraakt door het plotse vertrek van Kovalchuk.

Een hard gelag voor de Devils, die eerder de keuze moesten maken om Kovalchuk dan wel Zach Parise (nu Minnesota Wild) te behouden voor de club. Daarbij werd gekozen voor Kovalchuk, een keuze die de Devils nu maar wat graag terug zouden willen draaien.

Familie
“Over deze beslissing heb ik lang nagedacht, teruggaand naar de tijd van de lockout en mijn tijd in Rusland. Hoewel ik besloot om terug te keren tijdens het afgelopen seizoen, was Lou Lamoriello (GM van de Devils) op de hoogte van mijn verlangen om naar mijn huis te gaan, met mijn familie. Het moeilijkste vind ik om de New Jersey Devils te verlaten, een grote organisatie waar ik veel respect voor heb, onze fans zijn altijd fantastisch voor mij geweest,” aldus Kovalchuk.

Of de fans zo fantastisch voor hem zullen blijven valt te betwijfelen, want de Rus getuigt met zijn actie weinig respect voor de Devils en het contract wat hij met hen gesloten heeft. Kovalchuk laat een franchise in beweging achter met een groot probleem en daar zullen weinigen hem dankbaar voor zijn. Temeer ook, daar er steeds meer geruchten opdoemen dat Kovalchuk op korte termijn een lucratief contract in de (voornamelijk) Russische KHL zal gaan tekenen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen