Michigan ten onder tegen Penn State

Michigan v Penn StateVoor de derde keer dit seizoen leken de Michigan Wolverines laat een achterstand om te buigen in een overwinning, maar uiteindelijk bleek Penn State veerkrachtiger. Niet minder dan vier overtimes waren er nodig om Michigan te ontdoen van haar ongeslagen status. Penn State won in een kolkend eigen huis met 43-40.

Het was whiteout in het stadion van Penn State. Bijna alle 108.000 bezoekers waren in het wit gekleed. Een bijzonder indrukwekkend gezicht. De kracht van Penn State om tegenslag te overkomen bleek echter nog indrukwekkender. Met rust stond Penn State met 21-10 voor, maar dat was zeker voor Michigan geen reden zich druk te maken. Ook tegen Akron en Connecticut had Michigan immers al bewezen laat nog een wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Dankzij enkele turnovers van Penn State stonden de Wolverines tien minuten voor tijd met tien punten voor en leek er niets aan de hand.

De ware aard van Penn State moest echter nog getoond worden. Na eerst de achterstand teruggebracht te hebben tot zeven punten kregen ze opnieuw de bal in de laatste minuut. Tijd voor Penn State quarterback Christian Hackenberg om op te staan. Deze pas achttienjarige true freshman bracht met enkele puntgave passes de Nittany Lions tot aan de rand van de endzone, waarna hij, tot ieders verrassing, zelf met de bal de endzone in dook. Gelijk met nog 27 seconden op de klok!

Wat volgde was een ongekend spannend foutenfestival. Drie gemiste field goals, een blocked field goal en een fumble later leek het of er nooit een einde aan de wedstrijd zou komen. De zichtbaar vermoeide spelers van Penn State wisten echter het beste het hoofd koel te houden en scoorden na een conversie op een vierde down in de vierde overtime eindelijk de touchdown die een einde maakte aan de wedstrijd en aan de hoop van Michigan om ongeslagen te blijven.