Eagles winnen buiten divisie, Pittsburgh van de nul af

Philadelphia Eagles v Tampa Bay Buccaneers

Pittsburgh Steelers @ New York Jets 19-6

De Pittsburgh Steelers zijn eindelijk af van de hatelijke nul. Met een 0-4 record reisden ze na hun bye week af naar Metlife Stadium om het daar op te nemen tegen de Jets. De toeschouwers kregen een weinig verheffende wedstrijd voorgeschoteld. De eerste touchdown viel pas in het derde kwart, toen Emmanuel Sanders een 55 yard pass van ‘Big Ben’ Roethlisberger tot touchdown promoveerde. Op dat moment was de stand, na 5 field goals, 9-6 in het voordeel van de bezoekers. De Jets konden geen vuist maken tegen de Steelers. In de eerste helft kwamen ze nog wel tot zes punten uit twee field goals, maar in het derde en vierde kwart werd er helemaal niet meer gescoord.

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers 31-20

Zonder de geblesseerde quarterback Michael Vick hebben de Philadelphia Eagles voor het eerst dit seizoen een wedstrijd buiten de eigen divisie gewonnen. Tot vanavond kwamen de overwinningen tegen divisierivalen Washington Redskins en New York Giants. Nick Foles verving Michael Vick meer dan uitstekend. Foles vond drie keer een receiver voor een touchdown en liep er zelf ook één binnen. De geplaagde Buccaneers konden weinig uitrichten. Rookie quarterback Mike Glennon gooide twee touchdowns maar ook een interception. Met de tweede overwinning op rij komen de Eagles op 3-3 en een voorlopig eerste plaats in de NFC East. De Buccaneers hebben dit seizoen nog niet gewonnen en staan met 0-5 stijf onderaan in de NFC South.