Bengals, Lions en Chiefs winnen

Door

Oakland Raiders v Kansas City Chiefs

Cincinnati Bengals @ Buffalo Bills 27-24

De Bengals (3-2) zijn afgereisd naar Ralph Wilson Stadium om het op te nemen tegen de Bills (2-3). Voor Dalton & Co. is er alles aan gelegen om op vier overwinningen te komen en zo te bijven meedingen om een post-season spot. De Bills moeten winnen om niet wéér een verloren seizoen te spelen. Sinds 1999 hebben we ze niet meer gezien in de playoffs (geen enkel team was zo lang afwezig). Het slot van de wedstrijd was om bij te likkebaarden. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd komen de Bills langszij door een 40 yard pass op Marquise Goodwin. Het momentum leek dan ook helemaal bij de Bills te liggen toen iedereen zich klaar maakte voor overtime. Toch zouden de Bengals aan het langste eind trekken. Een 43 yard field goal van kicker Nugent zorgde ervoor dat de Bengals op 4-2 uitkomen. De Bills zakken wederom verder weg en er lijkt voorlopig geen einde te komen aan hun post-season slump. Over een  week gaan zij op bezoek bij de Miami Dolphins. QB Lewis was wel goed voor 19/32 en twee touchdowns. Bengals’ QB Dalton verzorgde alle touchdowns: 26/40, drie TD’s en één interception.

Detroit Lions @ Cleveland Browns 31-17

De Lions (3-2) gingen vanavond op bezoek bij de Browns (3-2). Wie zou er op vier overwinningen gaan uitkomen in deze interconference game? In het eerste kwart kwamen de Lions op voorsprong door een 1 yard pass van Stafford op rookie tight end Joseph Fauria. Het tweede kwart echter, was geheel voor de Browns. Goed voor twee touchdowns en een field goal. De Lions wisten daar niets tegenover te zetten. De 7-7 kwam op het bord door een 4 yard pass op Ogbonnaya, de 14-7 door een 2 yard pass op Little en de 17-7 door een 40 yard kick van Cundiff. De Lions herpakte zich enigsinds in het derde bedrijf. Reggie Bush ontving een touchdown pass van Stafford, waardoor er aan het begin van het vierde kwart nog alles op het spel stond. En waar de Lions zich in het tweede kwart lieten overrompelen, waren het nu de Browns die de draad volledig kwijt waren. Een 23 yard TD pass, een 51 yard field goal en nog eens een 10 yard TD pass gooiden de wedstrijd volkomen om. Grote man bij de Lions was de 23-jarige Fauria met drie tochdown receptions. Stafford sloot af met 25/43, 248 yards, 4 TD’s en 1 interception. Megatron noteerde 3 receptions voor 25 yards.

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs 7-24

De Chiefs (5-0) draaien mede dankzij Alex Smith een tot nu toe briljant seizoen, hoewel de defence zeker ook een applaus verdient. De Oakland Raiders (2-3) moeten alle zeilen bijzetten om niet achterop te geraken. En die boodschap leek doorgedrongen. Na een puntloos eerste kwart, waren het de Raiders die brutaal op voorsprong kwamen door een 39 yard touchdown pass op Denarius Moore. Twee drives later antwoordde Jamaal Charles met een TD door vanuit de shotgun 7 yards naar de endzone te rushen. Verder gebeurde er niet veel meer voor half time. In het derde kwart gingen de Chiefs opzoek naar de voorsprong en die kwam er door wederom een TD rush van Charles, ditmaal voor 2 yards. Als het voor Alex Smith door de lucht even niet lukt (deze game zonder touch down passes) kunnen de Chiefs dit seizoen terugvallen op een goede ground game. Succop was in het vierde kwart nog goed voor een 33 yard field goal en defensive back Husain Abdullah onderschepte nog een pass van Pryor en haalde het tot de endzone voor een 44 yard interception return. De Chiefs presteren na zes wedstrijden nog altijd optimaal. Van veertien verloren wedstrijden vorig seizoen, naar 6-0 dit seizoen. Waar gaat dit stoppen? QB Smith had een matige dag met 14/31 en 128 yards. Voor QB Pryor eindigde deze ontmoeting in een klein drama: liefst drie onderschepte passes. Eén meer dan in zijn laatste vier wedstrijden bij elkaar.

Ook leuk om te lezen