Tom Brady toont wereldklasse tegen Saints

New Orleans Saints v New England PatriotsNew Orleans Saints @ New England Patriots 27-30
Leuk wat er allemaal gedurende de wedstrijd gebeurde, maar we nemen je gelijk mee naar het vierde kwart. De Saints staan met 27-23 voor en er is nog iets meer dan één minuut te spelen. Tom Brady krijgt nog eenmaal de bal, omdat Drew Brees geen nieuwe first down weet te produceren en zelfs een sack om zijn oren krijgt. Brady weet in een krankzinnige no-huddle keer op keer zijn receivers te vinden en met nog tien seconden te spelen bereikt hij in de end zone rookie Kenbrell Thomkins die daarmee de enige, maar wel belangrijkste receiving touchdown voor de Patriots scoort. De andere twee zespunters kwamen trouwens op naam van running back Stevan Ridley, beiden gescoord in het tweede kwart. Drew Brees en de Saints hadden overigens kansen genoeg om de wedstrijd eerder te beslissen en hebben het er uiteindelijk dus op aan laten komen. Niet slim, tegen een quarterback als Tom Brady.

Hoogtepunt voor de Saints was een 34 yard touchdown pass van Brees op rookie wide receiver Kenny Stills in het vierde kwart (op 3rd&20) wat op dat moment een voorsprong betekende die nog verder werd uitgebreid door een rake field goal een paar minuten later. De prima (red zone) defensie van de Patriots hield echter de deur de hele wedstrijd lang open en ook de aanval liep prima met 141 rushing yards en zeer veel afwisseling in de gekozen receivers. De NFC kent na vanavond geen ongeslagen teams meer en de Patriots horen er weer helemaal bij na de wereldprestatie van Brady. Niet dat ze ooit weg waren, mocht je dat even gedacht hebben. Volgende week gaat New England (5-1) op bezoek bij divisierivaal New York Jets (3-3) en hebben de Saints hun bye.

Tennessee Titans @ Seattle Seahawks 13-20
Tennessee Titans v Seattle SeahawksEen makkelijke overwinning was het niet, maar de Seahawks hebben hun lange ongeslagen status op eigen terrein vast kunnen houden. De Titans werden met 13-20 nederlaag naar huis gestuurd, terwijl de uitspelende ploeg bij rust nog met 10-7 leidde dankzij een 77 yard fumble return door cornerback Jason McCourty (foto) na een geblokte field goal poging. Na rust werden echter slechts drie punten bijgeteld, waardoor twee field goals van kicker Steven Hauschka en een run voor een touchdown door wie anders dan Marshawn Lynch voldoende waren voor een overwinning van Seattle. Russell Wilson speelde een prima wedstrijd voor de Seahawks met 23/31 voor 257 yards. Zijn collega aan de andere kant, Ryan Fitzpatrick, toonde weer eens aan geen quarterback te zijn voor het hoogste niveau. Naast een behoorlijk aantal zwabberende ballen gooide hij twee interceptions en liet hij twee fumbles toe. De Seahawks (5-1) spelen volgende week een belangrijke divisiewedstrijd bij de Arizona Cardinals (3-3) en de Titans spelen thuis tegen opnieuw een team uit de NFC West: de San Francisco 49ers.

Jacksonville Jaguars @ Denver Broncos 19-35
Jacksonville Jaguars v Denver BroncosDe vraag vooraf was vooral met hoeveel punten verschil de Jaguars zouden verliezen. Het zou ergens tussen de 25 en 30 punten liggen volgens de bookmakers, maar het werden er slechts zestien. De Jaguars lijken wat op te klimmen uit het dal en wisten zelfs geruime tijd de Broncos bij te benen met een 12-14 ruststand tot gevolg. Het eerste kwart was voor de thuisploeg waar quarterback Peyton Manning (foto) allereerst Julius Thomas en vervolgens Wes Welker wist te vinden voor twee zespunters. De tweede vijftien minuten waren echter voor Jacksonville. Hoogtepunt voor de gasten uit Florida was een 59 yard interception return door linebacker Paul Posluszny. Manning zat al niet zo lekker in zijn no-huddle op dat moment en een pass die voor Welker bestemd was viel in de handen van de inmiddels ervaren linebacker Posluszny. Een running touchdown van Maurice Jones-Drew zal even hoop hebben gegeven na rust, maar Broncos running back Knowshon Moreno die niet eens een geweldige wedstrijd speelde, hielp zijn team met liefst drie touchdowns aan een uiteindelijk ruime overwinning. Beide quarterbacks, Manning en Jags’ Chad Henne gooiden de bal 42 keer en zaten dicht bij elkaar met 295 om 303 yards. Een eervolle laatste notitie wordt gemaakt voor Jaguars wide receiver Justin Blackmon die 14 ballen ving voor 190 yards. Een wereldprestatie in Denver.

Arizona Cardinals @ San Francisco 49ers 20-32
Arizona Cardinals v San Francisco 49ersIn een wedstrijd die lang spannend was hebben de 49ers hun vierde overwinning van het seizoen behaald en blijven daarmee in het spoor van de Seahawks (5-1). De Cardinals raken de aansluiting juist een beetje kwijt door de nederlaag in San Fran. De eerste helft was het aankijken meer dan waard met aan beide kanten mooie scores, maar ook een safety omdat Cardinals quarterback Carson Palmer een sack te verduren kreeg in de eigen end zone (foto). Even daarvoor had Arizona’s sterspeler Larry Fitzgerald zijn team nog op een 7-6 voorsprong gezet na een 75 yard catch & run die hij keurig omzette in een touchdown. Rookie running back Andre Ellington hield de score ook met rust spannend door een 15 yard touchdown run. Held bij de thuisploeg voor rust was de onmisbare tight end Vernon Davis die in totaal 180 yards liet noteren, maar in het tweede kwart ook twee touchdowns, waarvan één een 61 yard pass van Colin Kaepernick. De quarterback liet het rennen deze keer vooral over aan Frank Gore die met 101 yards een belangrijk aandeel had in het aanvalsspel van de 49ers. Kaepernick gooide één interception, waar Palmer er twee gooide. Stand na het derde kwart was 20-22 in het voordeel van de thuisploeg. Het verschil werd echter gemaakt op het einde. Arizona kwam er aanvallend niet meer aan te pas en de explosieve verdediging van San Francisco zorgde ervoor dat de aanval nog tien punten kon noteren en zo stond er aan het einde van de wedstrijd toch een ruime overwinning op het scorebord voor de 49ers.

Foto’s: Getty Images