Herboren Patriots bezorgen Bengals eerste nederlaag

Cincinnati Bengals v New England Patriots
De ’72 Dolphins kunnen weer een feestje vieren. Uitgerekend de New England Patriots, het team wat het dichtst bij een evenaring van een ongeslagen seizoen kwam, bezorgde de Cincinnati Bengals de eerste nederlaag (43-17) van het seizoen. Na de nederlaag van de Arizona Cardinals eerder op de zondag is er geen enkel team meer zonder nederlaag.

Het was al snel duidelijk dat de Bengals tijdens Sunday Night Football tegen hun eerste nederlaag aan zouden lopen. De Patriots kwamen gebrand uit de kleedkamer en speelden voor het eerst dit seizoen als een titelkandidaat en niet als de Raiders-Oost. De eerste twee drives leverden een touchdown op en bij rust stond het al 20-3.

50.000
Voor Tom Brady was het zondag een speciale wedstrijd, want hij werd de zesde speler in de geschiedenis met meer dan 50.000 passing yards in zijn carrière. Brady werd de tweede quarterback met een bijzondere mijlpaal deze speelronde.

Andy Dalton leidde in de tweede helft zijn ploeg wel naar de eerste touchdown van de wedstrijd, maar dichterbij kwamen de Bengals nooit. Het spel van Cincinnati was teleurstellend, zeker omdat de ploeg vorige week haar bye-week had en dus veel uitgeruster en fitter moest zijn dan de Patriots, die afgelopen maandag nog in actie kwamen. De verdediging van de Bengals was met gemiddeld elf punten tegen in de eerste drie weken de kracht van het team, maar de Patriots hadden nog geen twaalf minuten nodig om dit aantal al te overtreffen.

Garoppolo
Met de overtuigende zege komt er nu misschien eindelijk weer wat rust in het Patriots-kamp. Eerder op zondag kwamen er verhalen naar buiten over de groeiende ontevredenheid bij Brady over de veranderingen in de aanval. Rookie Jimmy Garoppolo zou gedraft zijn als opvolger van Brady, die nog een contract heeft voor drie jaar. Er werd al druk gespeculeerd over de mogelijkheid dat Brady zijn contract bij een andere club uit zou dienen, omdat de Patriots op termijn een andere quarterback willen.

De Patriots beginnen aan een gemakkelijk gedeelte van het programma, dus deze verhalen zullen komende week vanzelf verdwijnen. Volgende week gaat de ploeg van Bill Belichick op bezoek bij de Buffale Bills, de medekoploper in de divisie. Daarna volgen er drie thuiswedstrijden op rij voor de Patriots en dan de bye-week.

De Bengals krijgen volgende week de Carolina Panthers op bezoek. Dan mag de ploeg zich revancheren voor de eerste nederlaag van het seizoen.