Eerste pre-season game Broncos in teken van Tebow – Orton

Door

De eerste preseason wedstrijd van de Denver Broncos stond natuurlijk in het teken van Tim Tebow. Hoe vaak de coaches van Denver ook zeggen dat Kyle Orton de onbetwiste eerste quarterback is, hoe publiekelijk de “depth chart”, een soort van ranking van de spelers op elke positie, ook laat zien dat Orton boven Tebow staat, toch stond ook deze wedstrijd weer in het teken van Tim Tebow.

Het is een onderwerp dat maar niet tot ruste wordt gelegd door de fans én de media.

Orton verzond maar twee goede passes en was klaar voor de avond. Tebow had af en toe moeite met de rush, maar bleef overeind en gooide uiteindelijk voor 91 yards.

De derde quarterback, Brady Quinn, had het beste optreden van de drie. Quinn’s zeer verdienstelijk prestatie van 8/14, 120 yards en een touchdown toonde aan dat als Tebow zich inderdaad in een concurrentiestrijd bevindt, dat misschien niet zozeer met Orton voor de positie als eerste quarterback is maar met Quinn voor de positie achter Orton.

Voor de Dallas Cowboys kwam Tony Romo voor eerst sinds week 7 van vorig seizoen weer in actie, al was het maar eventjes. Het meerendeel van de snaps ging naar Stephen McGee. Hij gooide voor meer dan 200 yards en drie touchdowns, waarvan twee naar rookie receiver Harris.

Het waren dan ook McGee en Harris die tegen het einde van de speeltijd ook de eindstand op het enorme scoreboard in Dallas liet noteren: 23-24 voor de Cowboys. Vijftien seconden daarvoor was het gat nog zeven punten, maar een late touchdown van McGee én een mooie two point conversion betekenden dat de Boys alsnog de winst behaalden.

Felix Jones liet zien dat hij het wel degelijk in zich heeft om dé running back in Dallas te worden. Zijn drie balcontacten waren goed voor 23 yards.

Het vetrek van Marion Barber naar de Chicago Bears betekent dat Jones op moet staan en laten zien dat hij meer is dan alleen een “home run hitter”. Hij heeft het vermogen met elke run een enorme afstand af te leggen, maar hij zal dit seizoen ook moeten aantonen een grotere werklast aan te kunnen.

Zie hier de samenvatting tussen de Broncos en Cowboys:

Foto: predominantlyorange.com

Ook leuk om te lezen