Royals en Orioles plaatsen zich overtuigend voor ALCS

Door

Division Series - Los Angeles Angels of Anaheim v Kansas City Royals - Game Three

Waar veel mensen toch de Detroit Tigers en de Los Angeles Angels in de finale van de American League hadden verwachten, zijn het juist de Baltimore Orioles en de Kansas City Royals die vanaf vrijdag in de ALCS gaan strijden om een plaats in de World Series. De Royals sweepten de Angels dankzij een 8-3 overwinning en ook de Tigers werden op een sweep getrakteerd: 2-1 overwinning Orioles.

Big Game James
De Royals waren in drie wedstrijden tegen de Angels heer en meester, de ploeg met het beste record in het reguliere seizoen. Startende werper James Shields gaf homeruns op aan Mike Trout, zijn eerste honkslag in de play-offs, en Albert Pujols, maar hield vervolgens de slagploeg van de Halos in bedwang met zes solide inning met zes K’s.

Alex Gordon zette Kansas City al vroeg op een 3-1 voorsprong met een three-run double en Eric Hosmer en Mike Moustakas sloegen beide een homerun en zorgden daarmee voor een gekkenhuis in het Kauffman Stadium.

De Royals gaven de voorsprong niet meer uit handen dankzij een uitstekende verdediging, twee fantastische ballen van Lorenzo Cain, en relievers Kelvin Herrera, Wade Davis en Greg Holland. Next stop: Baltimore!

Orioles sweepen Tigers
De Baltimore Orioles plaatsten zich voor het eerst sinds 1997 voor de American League Championship Series dankzij een 2-1 overwinning op de Detroit Tigers. Bud Norris gooide 6 1/3 shutout innings en aanvallend hadden de O’s genoeg aan een two-run homer van, hoe kan het ook anders, Nelson Cruz.

De Tigers scoorden in de negende inning en brachten de gelijkmakende run op het tweede honk met geen enkele out, maar Orioles-closer Zach Britton gooide vervolgens de wedstrijd in het slot en bezorgde manager Buck Showalter zijn eerst trip naar een LCS in zestien jaar. Baltimore opent de ALCS vrijdag in eigen huis.

Jonathan Schoop
Jonathan Schoop ging 0-uit-3 in de wedstrijd, maar stal wel een honk en voorkwam vroeg in de wedstrijd een run van de Tigers met een knappe out.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen