Peyton Manning gooit 500ste touchdown pass in overwinning Denver Broncos

Door

Arizona Cardinals v Denver Broncos
Peyton Manning schreef – niet voor de eerste keer tijdens zijn carrière – geschiedenis. De quarterback van de Denver Broncos gooide zijn 500ste touchdown pass. De gelukkige ontvanger was Julius Thomas. Manning is de tweede QB ooit die dit presteert en gaat nu op jacht naar het record van Brett Favre (508). De Broncos boekten ondertussen een ruime 41-20 overwinning op de Arizona Cardinals, die tot vanavond nog ongeslagen waren.

Cardinals niet meer ongeslagen
Cardinals quarterback Drew Stanton moest de wedstrijd even na rust verlaten met naar het zich laat aanzien een hersenschudding. Derde keuze Logan Thomas moest vanaf dat moment Stanton under center vervangen. De Cardinals stonden toen al op een 13-24 achterstand en wisten de Broncos niet meer in te halen. Thomas gooide nog wel een 81-yard catch-and-run touchdown pass op Andre Ellington. Arizona heeft momenteel met Thomas één fitte quarterback op hun spelersrooster staan.

Running game
De Chiefs konden hun spectaculaire Monday Night overwinning op de New England Patriots geen vervolg geven in de uitwedstrijd tegen de San Francisco 49ers. Beide quarterbacks van dienst konden niet goed in hun ritme komen en moesten het vooral hebben van de running game. De 49ers deden dit het best met uitmuntende prestaties van veteraan Frank Gore (107 yards) en rookie Carlos Hyde (43 yards). Chiefs’ running back Jamaal Charles zag er weer fit uit en noteerde 80 yards.

Game over
Ondanks de teleurstellende passing game aan beide zijden was het wel lang spannend. De Chiefs kregen met ongeveer twee minuten op de klok nog een kans om langszij te komen, maar QB Smith gooide de bal recht in de handen van cornerback Perrish Cox. Game over voor Kansas City (2-3) en een belangrijke thuisoverwinning voor de 49ers (3-2). 17-22.

#Fail
Makkelijke overwinningen zijn schaars in de NFL, maar voor de San Diego Chargers verliep de avond wel heel simpel. Zelf scoorden ze er lustig op los en de New York Jets wisten de eerste drie kwarten niet eens op de helft van San Diego te geraken. Hoofdcoach Rex Ryan besloot daarop startende quarterback Geno Smith op de bank te zetten en Michael Vick een kans te geven. Smith noteerde een sneue 27 yards en één interceptie. Vick kon ook niet echt potten breken met 9/20 voor 47 yards. #Fail

Oliver
De Chargers, nu 4-1, zijn echter goed bezig. Quarterback Philip Rivers speelt dit seizoen zeer sterk en ook de 20/28 voor 288 yards en drie touchdowns van vanavond zijn prima te noemen. Over de grond had rookie Branden Oliver een topavond met 19 pogingen voor 114 yards en één touchdown. Hij ving ook nog eens vier ballen voor 68 yards en was de absolute verrassing van deze wedstrijd. De Jets kwamen uiteindelijk niet eens in de buurt van de end zone en stappen met een 0-31 nederlaag het vliegtuig weer in voor de oversteek naar de andere kust.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen