Dallas verslaat Houston in de Battle of Texas

Houston Texans v Dallas Cowboys

De Dallas Cowboys versloegen in de gehypte Battle of Texas hun staatsgenoot, de Houston Texans. De Boys wisten de kracht van J.J. Watt en de Texans-defense te weerstaan en pakten in overtime de overwinning op de Houston Texans. Hieronder volgen ook de andere ‘vroege’ wedstrijden uit de AFC. De wedstrijden uit de NFC en de match-up tussen de Buffalo Bills en de Detroit Lions zijn hier te vinden.

First Down

De wedstrijd tussen de Houston Texans en de Dallas Cowboys barstte pas echt los in de tweede helft. Nadat Dallas in de eerste helft via een fieldgoal op voorsprong was gekomen, zette running back Arian Foster de eerste touchdown van de wedstrijd op het bord. Lang duurde de voorsprong van de Texans niet, want Tony Romo wist even later de aanstormende J.J. Watt van zich af te schudden en vond Terrance Williams in de endzone.

Dez Bryant breidde de score daarna uit naar 17-7 na een 2-yard pass van Romo. Maar de quarterback liet echter ook vlagen van de ‘oude Romo’ zien door op een beslissend moment deze interception te gooien.

Nadat Arian Foster opnieuw de stand gelijk wist te trekken tot 17-17, stevende de wedstrijd af op extra tijd. De bevestiging daarvan kwam van Cowboys-kicker Dan Bailey, die een game winning field goal miste. Hij revancheerde zich alsnog in de extra tijd door dit keer wel tussen de palen te schieten.

3rd an Long

* De Indianapolis Colts hebben de smaak de laatste twee weken te pakken en lieten dat ook zien tegen de Baltimore Ravens. De Colts versloegen de ploeg uit Baltimore met 20-13. Indianapolis controleerde vrijwel de gehele wedstrijd en wisten op belangrijke momenten de voorsprong verder uit te breiden. Andrew Luck speelde weer een prima wedstrijd voor de Colts, met 312 yards, een passing en een rushing touchdown en twee interceptions.

De Ravens, terugkomend van een 20-6 achterstand, deden nog wat terug via Justin Forsett, maar werden daarna afgestopt door de verdediging van de Colts.

* De Cleveland Browns stelden op de valreep nog een overwinning veilig tegen de Tennessee Titans. Vooral dankzij een prima eerste helft bouwden de Titans een aardige voorsprong op, maar de Browns maakten in de tweede helft een indrukwekkende comeback. Jake Locker viel opnieuw weg voor Titans, waarmee back-up Charlie Whitehurst de wedstrijd weer mocht uitspelen.

De Browns scoorden in de tweede helft 26 achtereenvolgende punten, waarbij quarterback Brian Hoyer een hoofdrol opeiste. Hij stelde Travis Benjamin in staat om twee belangrijke touchdowns te maken, die de Browns uiteindelijk een 29-28 zege bezorgden.

* De Pittsburgh Steelers herstelden zich na het pijnlijke verlies tegen de Tampa Bay Buccaneers met een overwinning op de Jacksonville Jaguars. De Steelers wonnen in Florida met 17-9. De running game van Pittsburgh stelde opnieuw diep teleur, met 111 yards voor Le’veon Bell en Legarrette Blount samen, dus was het aan veteraan Ben Roethlisberger om de wisselvallige Steelers vooruit te trekken.

Lang was het een close game, totdat rookie Blake Bortles in de fout ging. Een interception van Bortles werd door Brice McCain teruggebracht naar de endzone voor een touchdown, die een zege voor Pittsburgh veilig stelde.