Game of the week: Clemson vs Florida State

Door

Citadel v Florida State

De wedstrijd van het weekend in het college football is #22 Clemson tegen de verdedigend kampioen #1 Florida State. Een wedstrijd tussen twee ACC teams die normaal eenvoudig door Florida State gewonnen zou moeten worden. Mede door de schorsing van Jameis Winston voor de eerste helft van de wedstrijd zou het echter zomaar veel spannender kunnen worden dan verwacht.

Update:Vrijdagavond laat heeft Florida State bekend gemaakt dat Winston nu de hele wedstrijd geschorst is. Ondanks dit verlies blijft Florida State nog altijd de favoriet in deze wedstrijd, maar de kansen voor Clemson om voor een grote verrassing te zorgen nemen toe.

Vraagtekens bij Florida State
Florida State heeft dit seizoen nog niet kunnen overtuigen zoals ze dat vorig seizoen wel deden. Met name de verdediging doet het minder goed dan verwacht. De verwachting was dat de Seminoles één van de beste verdedigingen van het land zou hebben, maar in week één tegen Oklahoma State moesten ze gelijk al meer punten toestaan dan voor mogelijk werd gehouden. Uiteindelijk werd die wedstrijd krap met 37-31 gewonnen.

Dankzij de schorsing van Winston is Florida State ook nog eens haar belangrijkste wapen kwijt. Winston is een garantie voor punten, maar zal nu vervangen worden door de onervaren Sean Maguire. Maguire heeft pas 26 passes gegooid in zijn carrière. Het is dan ook maar de vraag of de Seminols vaak weten te scoren.

Clemson vol vertrouwen
Clemson verloor in week één van Georgia met 45-21, maar kwam daarna sterk terug met een dominante 73-7 overwinning tegen FCS team South Carolina State. De grootste overwinning voor Clemson in 33 jaar. Met name dit laatste optreden heeft de Tigers veel vertrouwen gegeven. Man om in de gaten te houden is defensive end Vic Beasley. Hij weet altijd problemen te veroorzaken voor tegenstanders en heeft dit jaar al twee sacks op zijn naam staan na dertien in het vorige seizoen. Hij zal er alles aan doen om Maguire al vroeg in de wedstrijd in de problemen te brengen.

De sleutel voor een eventuele winst van Clemson ligt waarschijnlijk vroeg in de wedstrijd. Door zelf snel te scoren en Maquire vroeg in de problemen te brengen hebben ze een reële kans een einde te maken aan de zegereeks van Florida State. Overigens hoeft een verliespartij voor Florida State niet direct een drama te zijn. Ze hebben nog voldoende sterke tegenstanders te gaan dit seizoen om zich tegen te onderscheiden en zo alsnog de play-offs te halen. Veel druk zullen de Seminoles dan ook waarschijnlijk niet voelen. De wedstrijd is om twee uur in de nacht van zaterdag op zondag, maar is zeker de moeite waard om voor op te blijven.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen