NFL Update: de financiële gevolgen van de problemen bij de NFL

Door

NFL Merchandise

De recente gebeurtenissen in de NFL en de manier hoe de league dit aanpakt, hebben ook financiële gevolgen. Eerder deze week lieten we al weten dat de Radisson hotel groep zich als sponsor terugtrok van de Minnesota Vikings en dat Anheuser-Busch en PepsiCola niet tevreden zijn met hoe de NFL omgaat met de recente incidenten. Zouden deze twee sponsoren zich terugtrekken, dan is dat een aardig strop voor de NFL. Samen brengen ze namelijk 300 miljoen dollar aan sponsorinkomsten per jaar binnen.

Het lijkt er zelfs op dat Anheuser-Busch zonder financiële gevolgen het contract op kan zeggen. Wel moet de bierbrouwer eerst bewijzen of de deal in waarde is afgenomen en dat lijkt niet zo te zijn op dit moment. De grootste verkoper van NFL merchandise geeft vandaag zelfs aan dat ze een groei in hun verkoop hebben gezien van 23 procent te opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook is er geen daling te zien in de verkoop van drank en etenswaren in de stadions.

Toch zijn er ook positieve berichten. Telecom gigant Verizon is één van de grootste sponsoren van de NFL met 250 miljoen dollar per jaar en heeft laten weten door te gaan met hun sponsoring. Verizon CEO Lowell McAdam kwam met de volgende statement:

“We intend to use our leverage and leadership to keep the dialogue going on an issue that’s been tucked behind closed doors for way too long, and we’ll continue to work with our partners at the NFL to be a voice for change and a force for good, not just in the league but in our society as a whole”

Verizon heeft in de afgelopen jaren al meer dan 77 miljoen dollar en 180.000 telefoons gedoneerd aan organisaties die zich inzetten tegen huiselijk geweld en dus willen ze graag de kennis die ze in de jaren hebben opgedaan delen met de NFL zodat het aantal incidenten waar spelers bij betrokken zijn omlaag gaat en dat het podium wat de NFL heeft gebruikt kan worden voor voorlichting.

Een overzicht van de recente schandalen in de NFL:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen