Flyers naar de halve finale

Het heeft de nodige moeite gekost maar uiteindelijk is het de Philadelphia Flyers wel gelukt om zich te ontdoen van de Buffalo Sabres en zich te plaatsen voor de halve finale van de Eastern Conference.

Tijdens de series in de eerste ronde is er veel gepraat over de doelverdedigers van Philadelphia, want de Flyers hebben maar liefst drie goalies gebruikt voor deze zeven wedstrijden. Sergei Bobrovsky, Brian Boucher en Michael Leighton mochten alle drie minstens een wedstrijd beginnen en dit komt de continuïteit van een team natuurlijk niet ten goede. Ook voor het zelfvertrouwen van de goalies kan dit onmogelijk goed zijn.

Toch was van dit laatste weinig te merken bij Boucher dinsdagavond, want hij was degene die tijdens de beslissende wedstrijd tussen de palen mocht beginnen. Hij dankte deze uitverkiezing aan zijn uitstekende optreden zondag toen hij na één periode Leighton moest vervangen. Deze goede lijn zette Boucher dinsdagavond door; met zesentwintig reddingen had hij een belangrijk aandeel in de zege op Buffalo.

Zijn collega aan de andere kant, Ryan Miller, had een minder plezierige avond. De goalie van de Sabres had na achtentwintig schoten al vier keer moeten vissen en werd dan ook na ruim twee periodes uit zijn lijden verlost.

Het kwaad was toen echter al geschied voor Buffalo, want op het moment dat Jhonas Enroth Miller kwam vervangen stond er dus al een 4-0 achterstand op het bord via doelpunten van Braydon Coburn, Danny Briere, James van Riemsdyk en Ville Leino.

Pas na zes minuten in de derde periode kon Buffalo iets terugdoen in de vorm van een goal van Tyler Myers, maar dit was lang niet genoeg om Philadelphia in de problemen te brengen. Sterker nog, vier minuten later was de marge alweer hersteld na een goal van Daniel Carcillo.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Brad Boyes nog wel voor de 5-2 eindstand, maar dit doelpunt was alleen maar voor de statistieken. De zege van de Flyers kwam niet meer in gevaar en eigenaar Terry Pegula zal zijn droom om met de Sabres de Stanley Cup te winnen minstens een jaar in de ijskast moeten zetten.