Stanley Cup Update #18: Hellebuyck & Jets slaan slag in Nashville

Door

De tweede ronde van de play-offs zijn van start gegaan. Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in onze dagelijkse update houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.


JETS PAKKEN HOME-ICE AF VAN PREDATORS


DE HEADLINES

De enige wedstrijd van vannacht was die tussen de Winnipeg Jets en de Nashville Predators. Een series waar menig hockey-fan reikhalzend naar uit keek. In de vijf onderlinge duels tijdens het reguliere seizoen waren beide ploegen namelijk goed voor 42 goals!

In wedstrijd één had Jets-goalie Connor Hellebuyck echter geen zin om mee te werken aan een doelpuntenfestijn. De 24-jarige Amerikaan zou op vijandig gebied maar liefst 47 schoten keren terwijl er tegelijkertijd maar één puck de weg richting het net wist te vinden. Aan de andere kant was de normaal zo betrouwbare Pekka Rinne de gebeten hond: hij kreeg drie goals tegen uit de zestien schoten die zijn kant op kwamen.

Mede daarom kwam 18 minuten voor tijd reserve-goalie Juuse Saaros het ijs op, maar ondanks dat hij in ruim een kwartier slechts twee schoten hoefde te keren, wisten de Predators niet terug te komen in de wedstrijd. Keer op keer stond Hellebuyck in de weg, en zodoende verloren de Predators met 4-1, ondanks dat ze 48 schoten op doel noteerde tegenover 19 schoten op doel voor de Canadese bezoekers.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Nashville mag zondag op maandagnacht om 01:00 proberen om niet op een 0-2 achterstand te komen. Ook deze wedstrijd is uiteraard in ‘Smashville’.

Coverfoto: Andrew Nelles / Tennessean.com

Ook leuk om te lezen