Twitter Highlights: Een week in de NHL

Door

beleskey

De Conference Finals zijn in volle gang en de spanning is om te snijden. Beide finales gaan the distance. Op vrijdagnacht en zaterdagnacht kan je om 2.00 uur de zevende wedstrijden van de Conference Finals zien. Maar wat gebeurde er afgelopen week in de NHL? We hebben de week even voor je op een rij gezet met de beste tweets over het nieuws in de NHL.

6. Mike Babcock naar Toronto
Na de verrassende stap van Mike Babcock en zijn recordcontract liet Paul Bissonnette zien waarom hij een must-follow is op Twitter. Honderdenveertig karakters zijn een eitje voor BizNasty.

 


5. Voorbeschouwing op NHL16

Roberto Luongo en zijn alter-ego @Strombone1
staan in de SportAmerika Twitter Top 100. Voornamelijk door zijn zelfspot. In voorgaande jaren was Luongo bij elke deadline gelinkt aan trades. Vlak na de aankondiging van het computerspel NHL16 maakt hij daar nog eens een leuke referentie naar.

 

4. De boodschap kwam aan…
In wedstrijd drie van de serie waren Teuvo Teravainen en Antoine Vermette healthy scratches voor Joel Quenneville. In wedstrijd vier mochten beide heren weer aantreden. Het werd (weer)  een marathonpartij. Pas in de tweede verlenging viel de winnende goal. Maker? Antoine Vermette! Assist? Teravainen en Sharp!

 


3. Scheidt hoofd- van bijzaken!
In de MLB worden op dit moment dagelijks ongeveer 78 wedstrijden in het reguliere seizoen gespeeld. Maar in de NHL gaan het nu echt om de knikkers. De cameramannen op de tribunes hadden daarom ook oog voor hele andere dingen dan de worpen in de diamond.


2. De overeenkomst tussen ijshockey en voetbal
In de wedstrijd vier van de serie tussen Ducks en Blackhawks werd er verlengd. In de eerste verlenging leek de wedstrijd beslist te worden door Andrew Shaw.

 


De kopgoal werd helaas afgekeurd. Gelukkig voor Shaw en zijn Blackhawks werd de wedstrijd wel een prooi de ploeg uit Chicago. Na zijn loopbaan in de NHL ligt de aanbieding van de Chicago Fire al klaar.

 

1. Hey Guys?
Matt Beleskey doorbrak in wedstrijd 5 de hegemonie van de Blackhawks in verlengingen. Tot dan werden alle verlengingen in deze play-offs gewonnen door de mannen van Quenneville. De goal van Beleskey bracht de Ducks in extase én op een 3-2 voorsprong in de serie.

Zijn teamgenoten zoeken de goalscorer alleen op de verkeerde plek!

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen