LeBron James verslaat Bulls op de buzzer, Clippers dollen met Rockets

Door

lebronwinner

Na Derrick Rose en Paul Pierce hebben de NBA play-offs er dit seizoen een derde buzzer beater bij. LeBron James knalde er vanuit de hoek een jumper in en won zo Game 4 voor zijn Cleveland Cavaliers tegen de Chicago Bulls: 86-84.

De wedstrijd ging steeds gelijk op. Enkel tijdens het tweede quarter konden beide teams een kloofje slaan. De Cavs liepen even acht punten weg, de Bulls elf. De laatste twaalf minuten waren echter bloedstollend. De Cavs gaven een voorsprong van vijf punten in de laatste minuut zomaar weg. James kreeg dan een offensieve fout tegen, waarna Rose de stand op 84-84 kon zetten. Rose sloot af met 31 punten, Jimmy Butler had er negentien in afwezigheid van Pau Gasol.

Het was niet de beste game van James. Hij schoot amper tien op dertig schoten raak en had naast 25 punten, veertien rebounds en acht assists, ook acht turnovers. LeBron blesseerde zich in het derde quarter aan zijn enkel, maar bleef doorspelen. Met nog minder dan tien seconden op de klok ging hij naar de basket, maar zag hij zijn schot geblokt door Nikola Mirotic.

Met nog 1,5 seconden te gaan, tekende coach David Blatt een play uit. James zou de bal moeten aangeven. Niets daarvan, dacht The King! Hij wiste de play van zijn coach uit en ging weer het veld op met de woorden: “Just give me the ball!”. En zo geschiedde…

The King heeft nu drie buzzer beaters in de play-offs op zijn palmares staan. Even goed als…Michael Jordan. James zit overigens aan zes op tien beslissende schoten met nog vijf seconden op de klok in vierde quarters of OT in de play-offs. Jordan eindigde zijn loopbaan met vijf op elf.

Clippers dollen met Rockets
Ondertussen hebben ze in Houston een groot probleem. De Rockets staan 3-1 achter tegen een stel ontketende Clippers. Die wonnen Game 4 met 128-95 en staan met één been in de Conference Finals.

Tijdens het eerste quarter konden de Rockets nog mee, maar vanaf dan was het al Clippers dat de klok sloeg. Houston maakte er een strategie van om DeAndre Jordan vrije worpen te laten schieten door de ‘Hack-a-Jordan’ toe te passen. Die maakte uiteindelijk slechts 14 op 34 vrije worpen, waarvan 28 in de eerste helft. Goed voor een verbetering van het record van Shaquille O’Neal uit 2000. DJ tekende echter voor 26 punten en zeventien rebounds, en was vooral aanvallend zeer belangrijk voor de Clippers:

Naast Jordan tekenden nog vijf andere Clippers voor dubbele punten. Waaronder Blake Griffin met 21 en Chris Paul met vijftien. CP3 deelde ook twaalf assists uit. Bij Houston zat vooral de defense weer verkeerd. Ruim 55% van de schoten van LAC waren ‘uncontested’. Dwight Howard had al na 3:40 twee fouten en werd in het vierde quarter naar de kleedkamers gestuurd met zijn tweede technische fout. James Harden scoorde wel 21 punten, Trevor Ariza achttien.

Het verschil van 33 punten in Game 4 is de op één na grootste zege in de play-offs voor de Clippers. Enkel vorig seizoen in ronde één tegen de Golden State Warriors deden ze met een verschil van 40 punten beter.

Foto: Twitter

3 Reacties
 1. Stellan 8 jaar ago

  Vergeet David Platt niet, die een time out wilde nemen in de laatste 10 seconden, toen de Caveliers er geen een meer hadden. Dat had ze de wedstrijd zomaar kunnen kosten!

  Ik zie de Rockets hier overigens niet meer van herstellen. De Clippers zijn in de zone!

  • Jan Pammerdam 8 jaar ago

   Wat een carnavalsactie was dat ja, spanning en stress sloegen even toe haha. Meest logische gevolg zou een technical + 1 freethrow + balbezit zijn denk ik?

 2. Jan Pammerdam 8 jaar ago

  Houston bakt er niets van in de clutch. De Rockets spelen waardeloos, met dit spel in het reguliere seizoen hadden ze de play-offs niet eens gehaald. De Clippers’s bench stijgt boven zichzelf uit, waar ik persoonlijk vind dat Crawford nog meer moet scoren dan hij nu al doet (met 20 – 22 punten per wedstrijd zal Crawford down the line zeker het overwicht voor L.A. leveren)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen