NBA Off-season Preview: San Antonio Spurs

Door

KawhiLeonard

Nadat de Warriors de Cavaliers in the Finals versloegen, is het seizoen 2014/2015 definitief beëindigd. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de San Antonio Spurs.

Terugblik 2014/2015
Het afgelopen seizoen van de Spurs kan op twee manieren bekeken worden. Pessimisten zullen wijzen op het feit dat San Antonio ten opzichte van een seizoen ervoor zeven wedstrijden minder won (van 62 overwinningen naar 55) en als regerend kampioen in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld door de Clippers (3-4). Optimisten zullen stellen dat ondanks de hoge leeftijd van de selectie de ploeg slechts één nederlaag meer leed dan de nummer twee van het Westen (Houston) en derhalve nog steeds als topploeg is.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Tony Parker
Tiago Splitter
Boris Diaw
Patty Mills
Kyle Anderson
Reggie Williams (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Tim Duncan (unrestricted)
Manu Ginóbili (unrestricted)
Danny Green (unrestricted)
Kawhi Leonard (restricted)
Marco Belinelli (unrestricted)
Cory Joseph (restricted)
Aron Baynes (restricted)
Jeff Ayres (unrestricted)
Matt Bonner (unrestricted)

Draftkeuzes
# 26
# 55

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Kawhi Leonard
2) Hercontracteren veteranen Tim Duncan en Manu Ginóbili
3) Hercontracteren Danny Green

De toekomst van San Antonio ligt in de (grote) handen van Leonard. De Spurs zullen naar verwachting elk bod op hun jonge sterspeler matchen, om hem zo lang mogelijk in Texas te behouden. Of de small forward net zo lang voor San Antonio zal blijven spelen als Duncan en Ginóbili, is twijfelachtig, zeker doordat beide spelers op hun oude dag bewijzen nog steeds prima mee te kunnen. De Spurs doen er goed aan de twee, net als sluipschutter Green, te behouden voor een ultieme, misschien wel glorieuze last run.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Spurs

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen