NBA Draft: 18de pick naar Houston

Door

 

Het naseizoen is officieel onderweg. Nu de NBA Draft uur per uur dichter komt, staan de telefoons van de verschillende GM’s roodgloeiend. Met nog twee dagen tot alle teams hun volgende ‘ster’ mogen kiezen, slaat de nervositeit toe. De Houston Rockets en de Minnesota Timberwolves maakten tussen al die spanning een degelijke deal.

Zowel de Wolves als de Rockets misten vorig jaar de playoffs. Toch konden beiden terugkijken op een degelijk seizoen. Beide teams lieten hun talent op geregelde tijdstippen zien en dus dat er potentieel/talent zit. De deal die ze met elkaar sloten, valt perfect te verklaren vanuit beide perspectieven. De Rockets zenden small forward Chase Budinger (foto) en de rechten van Lior Eliyahu naar Minnesota in ruil voor de achttiende selectie in de komende draft.

De Rockets zijn al jaren op zoek naar een echte ster. Sinds de achteruitgang, vooral door blessures, van zowel Yao Ming als Tracy McGrady moeten de Rockets het steeds hebben van hun inzet. Gezien de degelijke spelers die ze hebben, leidt dat tot degelijke maar nooit hoogstaande prestaties. De Rockets zijn ook al in het bezit van de veertiende en de zestiende selectie en bellen hun telefoon kapot voor een deal waarbij een superster, of een heel hoge draft selectie, tot in Houston geraakt. Vooral Dwight Howard zou hoog op hun lijst staan. Voorlopig heeft nog geen team toegehapt maar de Rockets hebben heel wat ‘trade pieces’ in handen om een grote slag te slaan.

Ook voor de Wolves is deze deal logisch. Ze beschouwen zichzelf als een ‘team on the rise’ en hebben genoeg jonge talenten op de loonlijst staan. Er is dus veel eerder nood aan ervaring dan aan een nieuw project. Budinger zal het team vooruit kunnen helpen. Hij was goed voor gemiddeld tien punten, vier rebounds en een schotpercentage van 40% vanaf de driepuntlijn in zijn derde seizoen voor de Rockets. Bovendien speelde hij zijn eerste twee seizoenen onder huidig Wolvescoach Rick Adelman. Ten slotte heeft Budinger een niet zo zwaar contract, hij was een second-round draft pick, wat ook nog eens afloopt na dit seizoen. Dit geeft de Wolves financiële ruimte.

Voor de fans, Budinger dunkt graag over hip-hopsterren:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen