NBA Update: Larry Nance Jr. zet Ezeli op billboard

Door

larrynance

Als je vader de dunkkampioen van de NBA is geweest in 1984, dan weet je dat je als zoon van ook over nodige spectaculaire sprongen moet beschikken. Zo gezegd, zo gedaan, moet Larry Nance Jr. vannacht hebben gedacht. De 2.06 meter lange forward, die afgelopen zomer werd gedraft door de Los Angeles Lakers, besloot in elk geval knetterhard uit te halen in de oefenpot tegen de Golden State Warriors, met Festus Ezeli als slachtoffer.

Normaal gesproken spreek je over het op een poster zetten van een speler als hij het slachtoffer is van een indrukwekkende dunk, maar wat ons betreft is hier de overtreffende trap op van toepassing, en is Ezeli vakkundig op een billboard gezet. Begrijpelijkerwijs houdt de Warriors-speler zich vandaag gedeisd op de sociale media, maar Nance Jr. was vanzelfsprekend trots op zijn moment van glorie en verspreidde via zijn Twitter-account vanzelfsprekend de tweet van de NBA over het voorval.

De Lakers wonnen de wedstrijd, die in het derde kwart voortijdig werd beëindigd door een gladde vloer, overigens ook nog eens met 85-70. Jordan Clarkson (zeventien punten), Julius Randle (veertien punten) en Nick Young (tien punten) kwamen alledrie in de dubbele cijfers terecht. Nieuwkomer Roy Hibbert pakte zes rebounds, maar kwam in de twaalf minuten die hij speelde niet tot scoren.

De Golden State Warriors kennen door het verlies niet de meest indrukwekkende voorbereiding op het seizoen. De door blessures geplaagde Dubs (Bogut, Barnes, Eddie en Looney zitten in de lappenmand) moesten Splash Brother Klay Thompson missen door een begrafenis en alleen Steph Curry liet zich eigenlijk van zijn beste kant zien. Niet in de laatste plaats vanwege een glibberpartij die toch uitmondde in een mooie driepunter. Het mocht evenwel niet baten.

(BONUS: Bekijk vooral even hoe Nance Sr. de rim wist te rocken in 1984!)

Tristan Thompson-soap sukkelt voort
Het lijkt erop alsof de relatie tussen Tristan Thompson en de Cleveland Cavaliers niet meer goed gaat komen. De 24-jarige Canadees heeft naar verluidt geen communicatie met de hoge heren van de Cavaliers. Anders dan ruis komt er niets anders over de lijnen sinds Thompson zijn contractverlenging van 80 miljoen heeft geweigerd.

Hoe nu verder? Dat weet eigenlijk niemand. De meest breed gedeelde mening over Thompson is dat hij zijn hand overspeeld heeft, en waarschijnlijk genoeg moet nemen met minder in plaats van meer geld. Tenzij de Cavaliers door blessures worden gedwongen om hun gevallen ster weer in genade aan te nemen.

LeBron James, die de situatie eerder “afleidend” noemde, heeft nog wel contact met Thompson, maar benadrukte tegen Chris Haynes van Cleveland.com dat het meer persoonlijke commmunicatie is dan iets anders.

“I try not to get involved in that, as far as what the team is speaking on or talking about. It’s basically more on a personal level, asking him how he’s doing and if his mind is right and things of that nature. There’s a lot of things that’s much bigger than basketball, even though I know he would love to be here right now and we would love to have him here, but I kind of stray away from that.”

Green helpt Miami langs Houston
Gerald Green had het vannacht op z’n heupen. Met liefst 21 punten was hij de belangrijkste man voor zijn nieuwe team, de Miami Heat, in de overwinning over de Houston Rockets. Ook Luol Deng (vijftien punten) en Hassan Whiteside (twaalf punten, negen rebounds) hadden het vizier goed op scherp staan en waren van belang voor de eindscore van 105-100 in het voordeel van Miami.

Niet alleen werd er kundig geschoten in de pot tussen de Heat en Rockets, ook de dunks waren niet uit de lucht. Oudgediende Dwyane Wade sprong alsof hij weer een jonge god was, en afstandsschutter Trevor Ariza, die met 24 punten James Harden (21 punten) naar de kroon stak in de Houston-statistieken, liet eveneens zien over de nodige hops te beschikken.

Motiejunas’ NBA2k16-klacht
Last but not least een dingetje dat al een keer voorbij kwam in onze special over NBA2k16, maar hier wordt dan toch echt het bewijs geleverd: spelers die klagen over hun rating in het spel. Donatas Motiejunas van de Houston Rockets is het niet eens met ‘zijn’ 72. Moet je gewoon beter ballen en niet geblesseerd zijn, Donatas!

Resultaten NBA Preseason
Orlando Magic @ Rio de Janeiro Flamengo: 90-73
New York Knicks @ Charlotte Hornets: 93-97
Sacramento Kings @ New Orleans Pelicans: 107-98
Miami Heat @ Houston Rockets: 105-100
Washington Wizards @ Milwaukee Bucks: 105-101
Golden State Warriors @ Los Angeles Lakers: 70-85
Philadelphia 76ers @ Brooklyn Nets: 91-92

Foto: Los Angeles Times

Ook leuk om te lezen