MLS Recap: DC United neemt drie punten mee uit Vancouver

MLS Minnesota United FC

De heren van DC United zijn niet voor niets in het vliegtuig naar Canada gestapt. In een ietwat saaie wedstrijd winnen we van de Vancouver Whitecaps: 2-1.

Vroege voorsprong Vancouver

De 21.000 bezoekers in het BC Place kunnen al vroeg de handen tegen elkaar klappen. In de tweede minuut is het raak door een goal van Pedro Morales. De aanvallende middenvelder, net terug van een schorsing, blijft slim hangen aan de rand van de zestien, ontvangt de bal vanaf de rechterkant, controleert de bal en trapt hem met een goede knal binnen. Maar het zou het enige wapenfeit aan de kant van de thuisspelende ploeg zijn.

Lang hoeft er niet gewacht te worden op de gelijkmaker. Na een inworp en een voorzet kan Bobby Boswell de gelijkmaker binnen koppen.

In de 34ste minuut ontvangt Matías Laba zijn eerste gele kaart na een handsbal. In de 42ste minuut volgend zijn tweede. Na een overtreding mag hij inrukken. En dus speelt de Whitecaps de gehele tweede helft met tien man.

Lang wachten

DC United krijgt vervolgens enkele goede kansen, maar ook aan Vancouver’s zijde laat men zich niet onbetuigd. Mauro Rosales schiet na een goede kapbeweging nog op de paal. Dan is het wachten tot de 64ste minuut. DC United vindt het welletjes geweest. Na een goede pass- en loopactie van Chris Rolfe komt de bal uiteindelijk ietwat gelukkig bij hem terecht. Hij schiet het leer links in het doel tegen de touwen.

In de 95ste minuut krijgt de thuisploeg nog een kans, maar die wordt naast geschoten. En zo boekt DC United een verdiende overwinning.