Nederlandse revelatie wijst aanbieding uit MLS af

Door

Tjaronn Chery

Na opnieuw een sterk seizoen bij FC Groningen, hebben verschillende clubs uit binnen- en buitenland interesse getoond in Tjaronn Chery. De 27-jarige middenvelder kon zelfs de overstap maken naar de MLS, maar wees het aanbod af.

Europese competitie

Volgens Voetbal International kreeg Chery een aanbieding van Seattle Sounders voorgeschoteld, maar de geboren Hagenees wil in een Europese (top)competitie spelen, om zodoende zijn kansen bij het Nederlands Elftal te vergroten.

Volgende stap

Enkele weken geleden won Chery nog met FC Groningen de KNVB Beker. Het was voor de middenvelder een bekroning op een ijzersterk seizoen. Komende zomer hoopt Chery een mooie transfer te maken naar een Nederlandse topclub of Buitenlandse (top)club.

Vakantie

Een riante aanbieding van Seattle Sounders werd dus opzij geschoven door Chery, die afgelopen week werd opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Hij kwam in de oefeninterland tegen Team USA niet in actie, en kreeg afgelopen weekend te horen dat hij op vakantie kon gaan. Bondscoach Guus Hiddink had de middenvelder van Groningen niet nodig in de aankomende wedstrijd tegen Letland.

Ook leuk om te lezen