Chivas wint ondanks gouden wissels Chicago

Columbus Crew v Chivas USA

Chivas USA heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In het eigen StubHub Center werd Chicago Fire in een boeiende wedstrijd met 3-2 verslagen. Ex-Ajacied Mauro Rosales was met een uitstekend debuut een bepalende kracht voor Chivas.

In de eerste helft was er weinig actie voor de doelen in het warme Californië. Voor de thuisploeg was technicus Mauro Rosales het dichtst bij de openingstreffer. Hij schoot een vrije trap prima in, maar het keeperswerk van Sean Johnson was dik in orde en hij kon de bal keren. Ook Chicago liet zich één keer kansrijk voor het doel zien. Chris Rolfe wist zich in het strafschopgebied van Chivas in kansrijke positie te maneuvreren, maar een drietal Chivas-verdedigers konden op het laatste moment voorkomen dat Rolfe kon afronden, waardoor beide ploegen doelpuntloos gingen rusten.

Anders zou dit zijn in de tweede helft. Chivas pakte vanaf het begin van het tweede bedrijf het initiatief en de slimme Erick Torres wist al snel een penalty te versieren. Hij werd aan zijn shirt getrokken door Gonzalo Segares en de scheidsrechter vond het genoeg voor een penalty. Torres spotte vervolgens met de voetbalwetten door de penalty zelf te nemen én te benutten. Chicago was hierna duidelijk van slag en daardoor kon Chivas al snel de voorsprong verdubbelen. Thomas McNamara zorgde met een goede kopstoot voor 2-0 en zo leek de wedstrijd gespeeld.

Echter, Chicago gaf niet op. Coach Frank Yallop bracht Benji Joya en Quincy Amarikwa binnen de lijnen en dit bleek een gouden greep. Het duo had een krappe acht minuten nodig om de stand weer in evenwicht te brengen. Joya scoorde toen hij pas  één minuut binnen de lijnen stond en zes minuten later bracht Amarikwa de stand met een prachtig schot in evenwicht. Het bleek spijtig genoeg voor Chicago niet genoeg. In de slotfase was het verdediger Bobby Burling die uit een corner van Mauro Rosales de winnende goal kon binnenkoppen en Chivas zo een prima seizoensstart bezorgde.