Uitgelicht: WWE NXT

Door

NXT_09122014ej_2749
Het laatste half jaar is WWE NXT steeds populairder aan het worden. WWE NXT is het developmental programma van WWE, dé plek waar de supersterren van morgen getraind en klaargestoomd worden voor de WWE. Het talent bij NXT is groot en de kwaliteit ligt hoog. Elke donderdagavond (Amerikaanse tijd) verschijnt er een nieuwe aflevering van NXT op het WWE Network.
Een aantal voormalig NXT supersterren hebben de afgelopen jaren de overstap naar het grote WWE al gemaakt, zoals Seth Rollins, Roman Reigns, Dean Ambrose, Bo Dallas, Bray Wyatt en recentelijk The Ascension en Neville. Het is dus de hoogste tijd om de topdogs en topdiva’s eens onder de loep te nemen.

Sami Zayn
NXT_271_Photo_01-4062307843
De dertigjarige Sami Zayn, geboren als Rami Sabei, is een Canadese pro-wrestler met een Syrische achtergrond. Zayn heeft zijn sporen verdiend in het onafhankelijke worstelcircuit waar hij als El Generico de ring betrad. Als deze Mexicaanse luchador worstelde Zayn in maar liefst 29 landen, waaronder ook Japan. In januari 2013 tekende Zayn een contract bij WWE. Sami Zayn staat bekend om zijn optimistische karakter. Maar, dit betekend absoluut niet dat Zayn een softie is in de ring. High flying actie of explosieve moves: Zayn draait er zijn hand niet voor om. Lees hier meer over Sami Zayn

Charlotte
NXT_178_Photo_32
Charlotte, een echte laatbloeier, beklom de top van NXT in zeer korte tijd en deed dit uiterst succesvol. Na het behalen van de NXT Woman’s Championship lijkt niets meer onmogelijk voor de dochter van Ric Flair, want ja, dat is ze toevallig ook nog eens. Met haar signature moves zoals Charlotte’s Web en de Natural Selection weet ze vele tegenstanders te verslaan. Haar titel is ze alweer eventjes kwijt, maar zeker is dat we van Charlotte nog veel meer gaan horen in de toekomst.

Sasha Banks
NXT_270_Photo_02-2229984391
Momenteel de grootste diva binnen NXT: Sasha Banks. De Woman’s Championship belt is in het bezit van deze pittige tante, die ook wel ‘The Boss’ genoemd wordt. Het nichtje van Snoop Dogg wist het met haar attitude en bitchy karakter ver te schoppen en maakte op haar weg naar de top meer vijanden dan vrienden. De entrance song van Sasha Banks is er trouwens eentje in de categorie: die krijg ik niet meer uit mijn hoofd.

Tyler Breeze
NXT_206_Photo_26
Tyler, oh Tyler. De man met de veel te gebruinde huid, blonde lokken, een pluche selfie-stick en een duckface om bang van te worden. Maar vergis je niet, deze ‘Prince Pretty’ is behalve een ‘supermodel’ ook een echte superster in de ring. Met uiterste precisie voert hij zijn moves uit in de ring, en met genoeg high flying actie weet hij het publiek stukje bij beetje voor zich te winnen.

Enzo Amore
027_NXT_01152015ej_0219-2205458559
De uit Jersey afkomstige NXT pro-wrestler Enzo Amore is fantastisch met de microfoon en kan als geen ander binnen NXT promo’s schieten. Enzo is dan misschien klein van stuk, met zijn enorme side-kick Colin Cassady weet hij menig superster te verslaan. Een match van Enzo staat garant voor entertainment, maar technisch gezien heeft Amore nog het een en ander te leren.

Finn Bálor
NXT_248_Photo_20-3538418140
De uit Ierland afkomstige Finn Bálor is een van de topguys van NXT en niet zonder reden. Hij is namelijk fenomenaal in de ring, menig NXT superster zou van hem kunnen leren. Bálor worstelde een aantal jaar in Japan, waar hij een fantastische snelle en harde worstelstijl heeft ontwikkeld. Hij is mysterieus, behendig en vooral een meester in het uitvoeren van submission holds.

Hideo Itami
RIVAL_02112015ca_0257
Een van de beste pro-wrestling supersterren uit Japan heeft zijn weg gevonden naar NXT. Voormalig bekend onder de ringnaam Kenta tekende in de zomer van 2014 onder het toeziend oog van Hulk Hogan zijn contract bij de WWE. Hideo bemachtigde een plek in de Andre the Giant Memorial Battle Royal, afgelopen WrestleMania, door Neville en Bálor te verslaan in een match om die plek. Tijdens deze match elimineerde Itami Bo Dallas, maar werd zelf ook geëlimineerd door Big Show. Itami is waanzinnig getalenteerd en zou nog wel eens een hele grote kunnen worden binnen de WWE.

Kevin Owens
NXT_269_Photo_16-2802310613
De Canadese Kevin Owens is sinds zijn debuut bij NXT een van de grootste supersterren van NXT. In zijn veertien jaar lange carrière in het independent pro-wrestling cirquit heeft Owens in de ring gestaan met mannen die later grote WWE supersterren zouden worden zoals Daniel Bryan, Seth Rollins, Sami Zayn en Neville. De huidige NXT Champion is bekend door zijn ruige, rauwe karakter en harde worstelstijl met meer dan honderd moves in zijn skillset die hij allen perfect uitvoert. Één ding staat vast: Kevin Owens is dé toekomst van de WWE.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

1 Reactie
  1. Jelle Achten 8 jaar ago

    NXT is ooit beter als Raw om te kijken

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen