VIDEO: UFC baas reageert op beslissing Lesnar

Door

UFC 141: Lesnar v Overeem - Press Conference

Gisteren maakte Brock Lesnar bekend niet meer te zullen terugkeren in de octagon. De voormalige UFC-kampioen blijft actief in de WWE en tekende daar gisteren een contract voor drie jaar. UFC president Dana White kan wel leven met het besluit van Lesnar die tussen 2008 en 2011 actief was in de Ultimate Fighting Championship.

Tijdens zijn periode in de UFC werd Lesnar onder meer kampioen in de zwaargewicht divisie. Dat gebeurde al in zijn derde gevecht in de UFC toen hij Randy Couture knockout sloeg. Na twee keer zijn titel te hebben verdedigd verloor hij uiteindelijk in 2010 van Cain Velasquez. Zijn laatste MMA gevecht was op 30 december 2011 tegen de toenmalige UFC-debutant Alistair Overeem. De Nederlanders sloeg Lesnar knock out in de eerste ronde na een aantal harde leverstoten.

Lesnar kan terugkijken op een succesvolle MMA carriere, waar er veel twijfels over hem waren in het begin. Zelfs Dana White wist niet of Lesnar wel de overgang kon maken van de WWE naar de UFC. Door een hardnekkige maagblessure was ‘The Beast’ lange tijd inactief. Inmiddels heeft hij dus definitief gedag gezegd tegen het kooivechten en zal hij de komende drie jaar het WWE publiek blijven entertainen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen