NBA 4-on-4 Season Preview: Playoffs en Season Awards

Door

PLAYOFFS EASTERN CONFERENCE


Ruben de Regt: 1: Bucks, 2: Nets, 3: Celtics, 4: Heat, 5: 76ers, 6: Rapotors, 7: Wizards, 8: Pacers.

De Bucks zie ik nog steeds als de nummer een in het oosten, ondanks de onwijs indrukwekkende selectie van Brooklyn. Het is nog maar de vraag of het duo Kyrie Irving/ Kevin Durant echt consistent gaat werken, al is het op papier een van de sterkste rosters die ik ooit van de Nets heb gezien. De Celtics hebben ook een leuke ploeg, maar Kevin Durant blijft Kevin Durant. De finalist van vorig jaar, de Miami Heat, verbaasde me met name in de playoffs. Ik denk echter niet dat ze in de top drie gaan eindigen. Ze zullen niet meer onderschat worden dit seizoen. De laatste vier van de top acht vind ik het lastigst. Hoe goed Russell Westbrook en Bradley Beal het gaan doen in Washington, is iets waar ik naar uitkijk voor het aankomende seizoen. Hoelang Victor Oladipo beschikbaar blijft is ook altijd de vraag. De 76ers heb ik vaak gehoord in combinatie met James Harden trade geruchten. Zolang dat niet gebeurd heb ik ze op de vijfde plek staan. De Raptors deden het vorig seizoen onwijs goed zonder Kawhi Leonard in het reguliere seizoen. Ik denk toch dat ze dit jaar worden ingehaald door de achtervolgers van vorig jaar.

Thijs Verkuil: 1: Bucks, 2: Nets, 3: 76ers, 4: Celtics, 5: Heat, 6: Raptors, 7: Pacers, 8: Hawks

Zeven van de acht playoff-teams van vorig jaar keren terug in die van 2021. De Brooklyn Nets zullen uiteraard een stap maken en ik denk dat de Toronto Raptors juist de grootste stap achteruit moeten doen. Met het vertrek van Serge Ibaka en Marc Gasol zijn de Raptors twee belangrijke spelers kwijtgeraakt en de vervangers Alex Len en Aron Baynes zijn toch wat minder van niveau. De enige nieuwkomer in de playoffs zijn de Atlanta Hawks, die met Rajon Rondo, Danilo Gallinari, Bogdan Bogdanovic en Clint Capela vier goede versterkingen hebben. Daarnaast hebben zij een goede jonge core met Trae Young, John Collins, DeAndre Hunter en Kevin Huerter, dus er is genoeg potentie voor een sterk jaar van de Hawks. Hierdoor vallen de Orlando Magic net buiten de boot. Op de rookies Cole Anthony en Chuma Okeke na, hebben zij eigenlijk geen echte versterkingen gehaald, dus een grote stap zullen zij niet gaan maken.

Lars Leeftink: 1: Bucks, 2: Nets, 3: Celtics, 4: Heat, 5: 76ers, 6: Raptors, 7: Pacers, 8: Hawks

Zeven teams zijn wat mij betreft van tevoren al zeker van de playoffs. Van die zeven teams zijn voor mij de Bucks en Nets de twee beste teams. De Nets krijgen een fitte Kevin Durant en Kyrie Irving op tot hun beschikking, naast de al aanwezige kwaliteit. De Bucks hebben hun team vooral in de breedte enorm versterkt. De derde ploeg voor mij zijn de Celtics, net voor de Heat, 76ers en de Raptors. Al deze teams hebben (op de Raptors na) niet extreem veel veranderingen doorgevoerd en zullen ook dit jaar gewoon weer de playoffs halen. De laatste plek gaat tussen de Hawks, Magic en Wizards. De Wizards hebben wellicht de meest kwaliteit van deze drie teams, maar ik betwijfel of het roster ook goed in elkaar zit. Bij de Magic en Hawks zit daarnaast meer automatisme in het team, mede omdat ze al zolang met elkaar spelen. Ik denk uiteindelijk dat de Hawks net voor de Magic de playoffs halen.

Niels van der Veen: 1: Bucks, 2: Nets, 3: 76ers, 4: Celtics, 5: Heat, 6: Raptors, 7: Hawks, 8: Pacers

Ik ga mee in de mening van mijn collega’s. De top twee staat vast. Milwaukee heeft zich goed verbeterd en de Nets krijgen twee van de top 15 spelers in de NBA terug. Met Doc Rivers hebben de 76ers eindelijk een coach die het team kan aansturen en de stature heeft om alles tegen iedereen te zeggen. De (nog steeds) jonge Celtics groeien nog steeds door en blijven daardoor voor de Heat en Raptors. De Atlanta Hawks hebben een jonge superster in de maak in Trae Young. Afgelopen offseason hebben de Hawks uitgesproken om de playoffs te halen en hebben er in ieder geval alles aan gedaan om die te kunnen behalen. De Pacers kunnen dit seizoen verrassen, maar moeten wel moeite doen om in aanmerking te komen voor de achtste plaats.

Cover Foto: Clutchpoints.com

Ook leuk om te lezen