NBA 4-on-4 Season Preview: Playoffs en Season Awards

Door

PLAYOFFS WESTERN CONFERENCE


Ruben de Regt: 1: Lakers, 2: Clippers, 3: Mavericks, 4: Blazers, 5: Warriors, 6: Nuggets, 7: Jazz, 8: Suns

Hoe verdomd graag ik de Pelicans met Zion Williamson in de Playoffs ook wil zien, denk ik toch dat ze er buiten vallen. In deze lijst ga ik er eigenlijk al vanuit dat James Harden weggaat. Daarnaast is er zoveel drama aan de gang bij de Rockets, dat ik ze op de 10e plek zie eindigen. John Wall en ‘Boogie’ Cousins hebben allebei ernstige blessures gehad en de kans is groot dat ze niet in de buurt van de 72 wedstrijden gaan komen. De Suns zie ik dit jaar met Chris Paul erbij absoluut de playoffs halen. Devin Booker heeft zich meer dan bewezen in de NBA bubbel als sterspeler van de Suns.

SPANNING

De Utah Jazz en Denver Nuggets zie ik achter de Warriors eindigen. Laten we niet vergeten hoe goed Stephen Curry is. Klay Thompson zien we mogelijk niet in actie voor het hele seizoen, maar de rest van de ploeg ziet er goed genoeg uit om weer mee te doen in de playoffs. Ik denk ook niet dat de Trail Blazers het weer zo spannend gaan maken. Vorig jaar was er veel aan de hand met blessures. Mocht dat dit jaar niet zo zijn, dan denk ik dat ze hun ticket voor de playoffs een stuk eerder zullen bemachtigen. De Mavericks heb ik, ondanks een vrij rustige offseason, op plek drie staan. De ploeg ziet er sterk uit en Luka Doncic zal zich met de MVP race gaan bemoeien. Ondanks een slechte prestatie in de playoffs denk ik dat de Clippers als tweede eindigen. Het blijft een brede selectie met een geweldige sterspeler. Kawhi Leonard zal waarschijnlijk voor wat load management gaan, en als dat uitloopt dan zullen ze de tweede plek niet gaan halen. De Lakers zijn de topfavoriet voor de Championship. Die staan bij mij zonder twijfel op de eerste plaats.

Thijs Verkuil: 1: Nuggets, 2: Lakers, 3: Jazz, 4: Clippers, 5: Rockets, 6: Mavericks, 7: Blazers, 8: Warriors

Het westen blijft ontzettend sterk, met zeker tien playoff-waardige teams. Zo denk ik dat de Minnesota Timberwolves en Phoenix Suns er net buiten vallen, terwijl die in het oosten er geruisloos in zouden komen. Met een kort offseason verwacht ik genoeg ‘load management’ bij de sterren, waardoor de diepere teams in het reguliere seizoen de bovenhand krijgen. Daardoor zet ik de Denver Nuggets op 1 en Utah Jazz op 3, terwijl de Lakers en Clippers op 2 en 4 uitkomen. Op papier zijn de teams uit LA een stuk beter, maar met het bekende rust geven aan de sterren, verwacht ik dat een diep team als de Denver Nuggets of een heel degelijk team als de Utah Jazz het net iets beter zullen doen. De Warriors zullen nipt terugkeren in de playoffs. Hoewel ze het wel moeten doen zonder Thompson, hebben ze met Wiggins, Oubre Jr. en Wiseman drie goede spelers om rond Curry en Draymond Green te bouwen.

Lars Leeftink: 1: Lakers, 2: Clippers, 3: Nuggets, 4: Jazz, 5: Rockets, 6: Mavericks, 7: Warriors, 8: Blazers

Het westen kent voor mij drie duidelijke favorieten. De Lakers zijn er op het oog zelfs sterker op geworden dan vorig jaar, terwijl de Clippers hun vertrekkende free agents aardig hebben weten op te vangen. De Denver Nuggets waren vorig jaar al extreem goed, en als Jamal Murray zijn bubble vorm door kan trekken naar dit seizoen zijn ook de Nuggets een geduchte kandidaat.

HEEL VEEL KANSHEBBERS

Daarachter is het echter een coin toss tussen een stuk of zeven a acht teams. De Jazz, Rockets (ervanuit gaande dat Harden blijft), Mavericks (zeker wanneer Kristaps Porzingis weer fit is), Warriors (met een fitte Curry) en Trail Blazers hebben allemaal teams om de playoffs mee te halen. Teams als de Suns, Grizzlies, Pelicans en Timberwolves zijn voor mijn gevoel nog te jong en spelen nog te kort samen om een van deze acht teams uit de playoffs te duwen. Het zal echter ongelooflijk spannend worden, want ook deze drie teams hebben de kwaliteiten om de playoffs te halen.

Niels van der Veen: 1: Lakers, 2: Nuggets, 3: Mavericks, 4: Clippers, 5: Jazz, 6: Warriors, 7: Blazers, 8: Suns

Het Westen is echt extreem sterk. Ik tel minimaal 12 teams die de playoffs zouden kunnen halen. De Lakers staan eigenlijk wel vast als nummer 1. Ze zijn gewoon nóg beter geworden sinds vorig jaar. De Nuggets volgen op niet al te grote afstand, maar de X-factor is toch wel Michael Porter Jr. Als hij zich goed ontwikkeld kan er echt iets moois ontstaan. Over de Mavericks zal ik kort en krachtig zijn: Luka Doncic. De Clippers gaan veel load management toepassen op hun sterren, zodat ze fit zijn voor de playoffs. Dat gaat wel ten koste van de ranking in het reguliere seizoen. De Jazz, Warriors en Blazers volgen achter de top vier, waar vooral Golden State het grote vraagteken gaat zijn. De Suns gaan hun best moeten doen om de achtste plek vast te houden. De runner-ups zullen de Rockets, Timberwolves, Grizzlies en de Pelicans zijn.

Cover Foto: Glenn James/NBAE via Getty Images

Ook leuk om te lezen