NBA 4-on-4 Season Preview: Playoffs en Season Awards

Door

SIXTH MAN/COACH OF THE YEAR


Ruben de Regt: Caris LeVert / Monty Williams

Ik kies Caris LeVert als 6th man of the year. Hij zal voor hoge cijfers vanaf de bank voor de Nets moeten zorgen, en ik vind het een topspeler. De Coacht of the Year is wel Monty Williams. Als hij daadwerkelijk de Suns naar de playoffs brengt, in een ontzettend competitieve Western Conference, dan is deze prijs wat mij betreft voor hem.

Thijs Verkuil: Caris LeVert / Mike Malone

Voor Sixth Man of the Year kies ik voor Caris LeVert. Met zijn nieuwe rol vanaf de bank krijgt hij gek genoeg een grotere rol binnen de offense van de Nets. Vooral de vrijheid om de bench unit te leiden zal hem veel goed doen, en daardoor gaat hij een goed seizoen tegemoet. Hij krijgt een vergelijkbare rol met Lou Williams bij de Clippers, maar ik verwacht dat hij net wat beter zal presteren. Coach of the Year wordt Mike Malone. Omdat ik de Nuggets op één heb in het westen, is dit de logische keuze. Als je als team/coach de Lakers kan verslaan, verdien je deze prijs.

Lars Leeftink: Jordan Clarckson / Mike Malone

Lou Williams, Caris LeVert en Montrezl Harrell zijn de eerste namen die in iedereens hoofd zullen opkomen, maar ik ga voor Jordan Clarkson. Bij Cleveland vulde hij deze rol al prima in, maar bij de playoff-bound Utah Jazz werd hij in die rol alleen nog maar beter. Dit jaar mag hij een volledig seizoen als 6th man in actie gaan komen. En hij gaat vlammen. Voor COTY ga ik voor Mike Malone. Het zou een prestatie zijn om derde te worden in een ijzersterke conference met twee duidelijk favorieten. Mocht hij eerste of tweede worden, dan is er sowieso geen twijfel meer over mogelijk.

Niels van der Veen: Lou Williams / Frank Vogel

Voor het eerst met de Awards denken we over de Most Improved Player allemaal anders. Voor mij word het Lou Williams. Bij het team waar een van de betere duo’s in de NBA nu speelt heb je een hoop vrijheden als je naar de offense kijkt. Daar komt bij dat Williams geen vreemde is van de MIP award. De COTY moet, naar mijn mening, worden uitgereikt aan het beste team uit een van de twee conferences. Aangezien de Lakers meer glamour hebben dan de Bucks gaat Frank Vogel de prijs krijgen.

Cover Foto: Jonathan Bachman/Getty Images

Ook leuk om te lezen