NBA 4-on-4 Season Preview: Playoffs en Season Awards

Door

MVP/ROOKIE OF THE YEAR


Ruben de Regt: Giannis Antetokounmpo / Bol Bol

Het is natuurlijk leuker als iemand anders de MVP prijs wint, maar een aantal andere favorieten komen of terug van een blessure, zijn wat aan de oude kant of hebben met drama te maken. Het zou mij in ieder geval niks verbazen als The Greek Freak weer de MVP Award pakt. Als Rookie of the Year kies is voor Bol Bol. Allereerst is hij eligible, omdat hij vorig seizoen niet in de NBA speelde (op de bubbel na). Hij heeft al prof ervaring en speelde toch wel erg goed in de bubble.

Thijs Verkuil: Giannis Antetokounmpo / Obi Toppin

Giannis als MVP lijkt mij een makkelijke keuze. Hij zal dit jaar toch weer gemiddeld 30 punten scoren en 13 rebounds pakken. Obi Toppin als rookie of the year klinkt mij niet gek in de oren. Hij gaat met ongeveer 15 punten en 7 rebounds een belangrijke rol gaan spelen voor de New York Knicks. Enige probleem kan zijn dat de Knicks nauwelijks wedstrijden gaan winnen.

Lars Leeftink: Giannis Antetokoumnpo / James Wiseman

De bekende namen, LeBron James, Anthony Davis, James Harden, Luka Doncic en Giannis Antetokoumpo, zullen ook dit jaar weer strijden om de MVP prijs. Aangezien Harden, James en Davis hun sterstatus (en dus ook productie) in hun team moeten delen, gaat het voor mij tussen Giannis en Doncic. Ik kies dan voor The Greek Freak. Voor mij gaat de rookie of the year tussen LaMelo Ball en James Wiseman. Wiseman gaat meteen een grote rol spelen in de line-up van de Warriors en is omringt met talent. Dit zou zijn statistieken en prestaties ten goede moeten komen. Ball is nog niet eens zeker van zijn plek als starter, wat voor mij dan ook het verschil maakt.

Niels van der Veen: Luka Doncic / James Wiseman

Als enige van ons vier kies ik niet voor Giannis. Meer uit hoop dan wat anders. Na back-to-back MVP seizoenen is hij wel de grootste kanshebber. Verschil is dat de Doncic nu pas zijn derde jaar in gaat en vorig jaar zijn team al bij de hand nam. Ook gaan de Mavs een super record halen, en de hype rondom Doncic is aardig aanwezig. Voor Rookie of the Year is mijn keuze vrij simpel: James Wiseman. Hij komt in een van de beste culturen in de NBA. Hij kan direct leren van Steph Curry en Draymond Green hoe hij zich als een prof moet gedragen. Daarnaast komen ook de talenten van Wiggins en Oubre Jr. langs vliegen. Kortom: Hij komt in het beste team waar je als rookie wilt zijn.

Cover Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen