NBA Update: Love scoort 34 in Q1, 23-20 voor Howard

USP NBA: PORTLAND TRAIL BLAZERS AT CLEVELAND CAVAL S BKN USA OH

Record voor Kevin Love

Power forward Kevin Love lijkt soms de vreemde eend in de bijt in Cleveland, maar op woensdagavond leek alles te lukken voor de big man. Love scoorde 34 punten in het eerste kwart, het tweede hoogste totaal in de geschiedenis van de NBA (Klay Thompson scoorde twee seizoenen geleden 37 tegen de Kings), en route naar 40 punten en een 137-125 overwinning op de Portland  Trail Blazers. Hij converteerde zijn eerste zeven shots, waaronder zes driepunters. LeBron James had 31-13-10, goed voor de 44e triple double van zijn gevierde carrière. Damian Lillard van de tegenpartij deed 40 punten, 11 assists en zeven rebounds in het mandje. Vijfentwintig van zijn punten kwamen in de tweede helft. De Blazers gooiden wel drie verschillende verdedigers op Love, maar ze konden hem niet stoppen.

De Cavaliers vestigden een NBA-record voor meeste driepunters in een helft (16) en teamrecords voor meeste punten in een kwart (46) en driepunters in een contest (21).

23-20 voor Dwight in W

Eeuwige speelvogel Dwight Howard staat niet altijd ‘aan’, maar als hij geconcentreerd is, kan hij nog altijd fantastische dingen doen. Op woensdagavond bewees hij met 23 punten en 20 rebounds dat hij zelfs in zijn dertiende seizoen een force kan zijn. Tel daarbij een stevige performance van big man Paul Millsap, en je begrijpt dat de Pacers weinig te zeggen hadden. Millsap had 18 punten en 11 rebounds tegen Indiana, dat nu drie L’s op rij in de boeken heeft staan. Mike Muscala en Malcolm Delaney scoorden 13 punten per stuk voor de Hawks, die in totaal 34 punten kregen van hun niet-starters, 28 meer dan de Pacers. Sophomore center Myles Turner was geen match voor Howard. Hij liet slechts zeven punten en negen rebounds optekenen. Een layup van D-12 met net geen zeven minuten te gaan maakte de stand 88-68. Indiana probeerde nog wel, maar kon het gat niet dichten.

45 voor AD

Big man Anthony Davis is de laatste tijd niet te stoppen. Een 1-9 start van het seizoen voelde niet goed aan voor AD, die het op zichzelf heeft genomen om de Pels op z’n minst respectabel te maken. De All-Star scoorde een teamrecord 21 punten in het eerste kwart en klokte af met 45 punten en 10 rebounds om de overwinning uit de brand te slepen. Het werd 117-96 – goed voor een vierde overwinning op rij. Een 26-4 uitbarsting in het derde kwart gaf New Orleans controle over de contest, 83-61, al helemaal om dat de Timberwolves de hele avond nog niet de zijkant van een schuur konden raken. Swingman Andrew Wiggins miste 17 shots (2-voor-19) op weg naar amper 13 punten in 30 minuten. Zijn slump sleept trouwens al langer aan. Wiggins converteerde in zijn laatste twee wedstrijden slechts 7 shots uit 29 pogingen.