Lakers verslaan Warriors na ontslag Brown

Door

Golden State Warriors @ Los Angeles Lakers, 77-101

De Lakers hebben hun eerste wedstrijd na het ontslag van Mike Brown gewonnen van de Golden State Warriors. Met Bernie Bickerstaff op de bank als hoofdcoach versloeg de ploeg uit Los Angeles de Warriors met 77-101. Kobe Bryant was de topscorer bij de Lakers met 27 punten, daarnaast deelde hij nog zeven assists uit en pakte hij negen rebounds. Top rebounder in de wedstrijd was Pau Gasol met zestien boards. Dwight Howard kwam niet verder dan een schamele zes punten en acht rebounds.

Het verhaal van de wedstrijd was echter de bank van de Lakers. De hevig bekritiseerde second unit van de Lakers produceerde 37 punten. Met name Morris en Hill droegen hun steentje bij door respectievelijk tien en veertien punten te noteren. Morris had voor zijn tien punten van gisteren nog nooit dubbele cijfers laten noteren. Hill maakte zijn veertien punten zonder een schot vanuit het veld te missen. Morris profiteerde van een snelle tweede persoonlijke fout van Steve Blake al in het eerste kwart waardoor Morris de nodige minuten kon en moest maken.

Bij de Warriors was Stephen Curry de topscorer met achttien punten, hij had hier echter zestien schoten voor nodig. Zijn maatje in de backcourt Klay Thompson maakte vijftien punten en met de tien punten van Lee hebben we alle spelers in de dubbele cijfers bij de Warriors gehad.

De Lakers wonnen de slag om de rebounds met elf boards verschil en zij hadden drie turnovers minder dan de Warriors. Goede overwinning van Kobe Bryant en co die pas in de tweede helft afstand konden nemen van de ploeg uit Oakland. Zonder Mike Brown leken de Lakers met meer gif te spelen. Van de lethargische houding van Bryant tegen de Jazz was niets meer te zien. De eerste twee aanvallen van de Lakers eiste Bryant de bal op om sterk naar de ring te gaan. Bryant bleef de gehele wedstrijd erg actief en liet zich geregeld coachend horen. Brown mag dan van mening zijn dat Bryant niets met zijn ontslag te maken heeft gehad, het verschil in lichaamstaal bij Bryant tussen gisteren en de wedstrijd tegen de Jazz sprak boekdelen.

Detroit Pistons @ Oklahoma City Thunder, 94-105

Het eerste kwart werd door de ploeg uit Oklahoma nog verloren maar met 31 punten in het tweede kwart werd er snel orde op zaken gesteld door de Thunder. Durant maakte 25 punten en was tevens de top rebounder met dertien boards. Serge Ibaka pakte zeven rebounds, had drie blocks en maakte net als Durant 25 punten. Westbrook speelde een matige wedstrijd met slechts tien punten waarbij slechts drie van zijn tien schoten doel troffen.

Rodney Stucky was bij de Pistons de topscorer met vijftien punten. De Pistons wisten het eerste kwart nipt te winnen maar werden in het tweede kwart door de Thunder ingehaald waarna ze niet meer op voorsprong kwamen. Met verlies van gisteren hebben de Pistons al hun wedstrijden verloren wat ze een 0-6 record oplevert. Het is de slechtste start van de NBA kampioen uit 1989, 1990 en 2004 ooit.

San Antonio Spurs @ Sacramento Kings, 97-86

Na de verloren van wedstrijd van afgelopen woensdag stelden de Spurs weer snel orde op zaken door de Sacramento Kings aan de kant te zetten. Good old Tim Duncan maakte 23 punten en pakte twaalf boards. Tony Parker was nagenoeg onzichtbaar. In 24 minuten kwam de pointguard tot vijf punten en zes assists. Naast de 23 punten van Duncan kwamen de baskets tegen de Kings van Patty Mills. De bankspeler produceerde in 21 minuten achttien punten.

Alleen James Johnson kwam tot negen punten, de andere vier starters van de Kings noteerden allen dubbele cijfers met Jason Thompson als topscorer met zeventien punten. Hetzelfde aantal punten had Marcus Thornton van de bank maar het was niet genoeg voor de overwinning. De Kings schoten slechts tegen een percentage van 35% terwijl de Spurs tegen 49% afwerkte. Ook de slag om de rebounds ging naar de Spurs die er in totaal vijf meer pakte.

Houston Rockets @ Memphis Grizzlies, 85-93

James Harden had achttien punten in de verloren wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies. Harden schoot slechts één van zijn zes driepunters raak en ook van binnen de driepuntlijn had Harden het moeilijk. Vier van zijn zestien schoten troffen doel. Chandler Parsons was de topscorer bij de Rockets met negentien punten waar Jeremy Lin slechts drie assists had en vijftien punten scoorde. Lin liet ook weer vier turnovers noteren waarmee hij er nog wel één minder had dan Harden en Omer Asik. Laatstgenoemde had wel weer een double-double met dertien boards en tien punten.

Bij de Grizzlies noteerde Randolph maar weer eens een double-double met veertien rebounds en vijftien punten. Rudy Gay maakte 21 punten en Mike Conley voegde er daar nog veertien aan toe. Marc Gasol had een onopvallende avond met slechts zes punten vier rebounds. De Grizzlies zijn inmiddels 13 wedstrijden op rij thuis ongeslagen.

Charlotte Bobcats @ New Orleans Hornets, 99-107

Utah Jazz @ Denver Nuggets, 84-104

De eerste drie wedstrijden werden door de Nuggets verloren maar met de winst op de Jazz staan de Nuggets weer op .500 doordat zij hun laatste drie wedstrijden in winst hebben omgezet. Faried noteerde maar weer eens een double-double met achttien punten en tien rebounds. ook Iggy had vijftien punten en zeven boards. De topscorer kwam echter van de bank in de persoon van Corey Brewer die twintig punten maakte.

Bij de Jazz was Gordon Hayward de topscorer met vijftien punten. Komend van de bank maakte Foye en Kanter ieder dertien punten maar met een schotpercentage van nog geen 37% voor het gehele team kwamen de Jazz er tegen de goed reboundende Nuggets niet aan. De Nuggets gaan de komende dagen op bezoek bij de zwakke Warriors en Suns en krijgen de Heat op bezoek. Stond de ploeg uit Denver een aantal dagen geleden nog op 0-3, volgende week kunnen ze zomaar in de top acht staan.

Ook leuk om te lezen