Miami Heat pakken thuisvoordeel door zege bij Spurs

Door

BannerPlayoffs
De Miami Heat hebben zondag de stand in de NBA Finals met de San Antonio Spurs weer gelijk getrokken. In Game 2 waren LeBron James en consorten net iets te sterk voor de thuisspelende Spurs: 96-98. Na de kramp in de eerste wedstrijd van de Finals was het nu wel James die zijn team in de tweede helft naar het einde kon leiden. James was goed voor 35 punten en tien rebounds.

Het waren echter de adjudanten van James die de wedstrijd op slot gooide. Met nog minder dan twintig seconden te gaan en een voorsprong van drie punten, maakte Chris Bosh misschien wel de belangrijkste play van de wedstrijd. Omdat LeBron gedekt stond drivede de lange forward/center als een guard naar de basket waar hij met een pass Dwyane Wade vrij voor de basket zette. Wade hoefde de bal alleen maar van dicht bij in het netje te gooien en de wedstrijd was gespeeld.

Bosh was in totaal goed voor achttien punten, terwijl Wade en Rashard Lewis beide voor veertien punten tekenden. Ray Allen noteerde negen punten, maar zijn enige drietje was misschien wel het grappigste en klassiekste moment van de avond.

Ook voor de Spurs waren het de bekende drie die de kar trokken. Tim Duncan scoorde zeventien punt en greep vijftien rebounds, Tony Parker zette 21 punten op het scorebord en Manu Ginobili was vanaf de bank goed voor negentien punten. Ginobili kreeg trouwens een koekje van eigen deeg van Wade als het om floppen gaat.

Highlights
1. Tim Duncan draaide zoals wel vaker weer even de tijd terug.

2. Niet slecht voor iemand die meer play-offs wedstrijden speelde dan de helft van alle NBA-teams.

3. Tim?

4. Bij LeBron valt een dunk als deze amper meer op.

5. Hij heeft zelf ook niet echt zin om er over te praten.

6. Dat doet ie liever bij drietjes.

7. Tony Parker verbrak ook records.

8. Net als de Heat.

Recap

Foto’s: Getty Images, Reddit

1 Reactie
  1. Bart 9 jaar ago

    Vind ik leuk. Hup Heat!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen