Coach van het jaar

NFL 4-on-4: Close calls en coach of the year

Door

3. De Rams staan naast de Seahawks. Wie wint de NFC West?

Luuk Dokter: “De Seahawks. Beide teams hebben hun gebreken (Seahawks defense, Rams offense), maar ik geloof meer in de duurzame fundering van de Seahawks. Er zijn gewoon een paar franchises die altijd wel komen bovendrijven door de solide grond waarop ze gebouwd zijn. Neem bijvoorbeeld de Packers, Seahawks en Saints.”

Ton de Vries: “Ook hier kies ik dan weer voor de betere defense. Het is al een tijdje behoorlijk matig wat de Seahawks laten zien. Russell Wilson is inmiddels met de staart tussen de benen vertrokken uit MVP-ville. Er volgt nog een duel tussen beide teams, daarin gaan de Rams de divisie naar zich toe trekken.”

Chris van Dijk: “De winnaar van het onderlinge duel op de zondag na kerst wint de divisie. Het resterende programma van beide ploegen is vergelijkbaar, zo spelen ze allebei nog tegen de Jets en eindigen ze tegen een divisierivaal die op de slotdag wel eens niets meer om voor te spelen kan hebben. Het komt dus neer op die ene wedstrijd. Ik vind Seattle nog steeds de betere, completere ploeg van de twee. En normaal zou ik in de NFL gaan voor de betere aanval (daarom zijn de Chiefs voor mij ook altijd favoriet). Maar op een of andere lukt het de Seahawks maar niet om een antwoord te vinden. En dus winnen de Rams het onderlinge duel en daarmee ook de divisie.”

Toon Aerts: “Ik heb het hele seizoen lang van de daken geschreeuwd dat de Seahawks het betere team zijn. En dat Russell Wilson eindelijk de MVP-trofee zou winnen. Ik vrees dat ik daar stilaan op moet terugkomen. De nederlaag tegen de Giants was een blamage voor de Seahawks, met name omdat die flitsende offense -toch de kracht van dit team- er op geen enkel moment aan te pas kwam. Dan lijkt de balans bij de Rams toch beter te zitten. Ik denk dus dat ze hun voorsprong in de NFC West vast zullen houden. Ik ga er zelfs van uit dat de Rams de puntjes op de i zullen zetten in het laatste onderlinge duel.”

Ook leuk om te lezen