Steelers kansloos in Baltimore bij rentree Big Ben

big-ben
Slechts drie weken stond Ben Roethlisberger aan de kant na een knieoperatie. Maar vlekkeloos ging het niet in zijn rentree, want op bezoek bij de Baltimore Ravens duurde het tot het vierde kwart voor de gevreesde aanval van de Steelers op gang kwam. Maar dat was veel te laat, want de Ravens gaven de voorsprong niet weg en staan door de 21-14 zege gelijk met de Steelers in de AFC North.

De Steelers begonnen moeizaam aan het duel in Baltimore. Roethlisberger was sneller terug dan verwacht van zijn blessure, want in eerste instantie kon de revalidatie tot zes weken gaan duren. Maar in de eerste drie kwarten was het duidelijk dat Big Ben nog niet topfit was, en hij slaagde er niet in om de aanval op gang te krijgen.

Joe Flacco profiteerde hier van met de Ravens. De quarterback gooide aan het einde van het eerste kwart de bal naar Mike Wallace, die daarna de verdediging van de Steelers te vlug af was en zo de eerste touchdown van de wedstrijd op het bord zette.

In het vierde kwart vond Roethlisberger het ritme en met twee touchdown drives kreeg hij de Steelers terug in de wedstrijd. Bij 21-14 had Pittsburgh nog een kans, het moest de bal in bezit krijgen via een onside kick. Boswell probeerde met een trucje de verdediging van de Ravens op het verkeerde been te zetten, maar dit mislukte compleet voor de slechtste onside kick ooit en het internet ontplofte onmiddellijk.

Door de zege maakten de Ravens een einde aan een serie van vier nederlagen en staan ze met 4-4 op gelijke hoogte met de Steelers in de AFC North. Voor Pittsburgh was het de derde nederlaag op rij, een serie waar door de fans al een verklaring voor is gevonden.

Dolphins winnen derde wedstrijd op rij

De Miami Dolphins hebben de derde wedstrijd op rij gewonnen. De New York Jets namen in het vierde kwart de voorsprong, maar de daaropvolgende kickoff werd door Kenyan Drake teruggelopen voor een touchdown. De Jets kwamen die tegenslag niet meer te boven en Miami versloeg haar divisierivaal zo met 27-23.

De Dolphins en de Jets waren aan elkaar gewaagd en maar liefst vijf keer wisselde de ploeg die op voorsprong stond. De Jets hadden de betere aanvalscijfers, op de belangrijke turnovers na. Ryan Fitzpatrick de league leader in intercepties en voegde er zondag twee aan zijn totaal toe zodat de quarterback van de Jets er nu al twaalf gegooid heeft dit jaar.

In het derde kwart moest Fitzpatrick even naar de kant vanwege een blessure, maar het was niet ernstig en de qb kon de wedstrijd vervolgen. Het onderzoek betekende wel het NFL-debuut van Bryce Petty, die begon met een pass over vijftien yards.

In het vierde kwart leidde Fitzpatrick de Jets via een fieldgoal en een touchdown naar de voorsprong. Op de kickoff stonden de Jets offside, waardoor de aftrap opnieuw moest. In plaats van een touchback kwam er een return van Drake, en hoe. De touchdown betekende de voorsprong en vijf minuten de later de zege voor de Dolphins.

Chiefs aan kop AFC West na zege op Jaguars

De Kansas City Chiefs hebben zonder quarterback Alex Smith een zege geboekt op de Jacksonville Jaguars en kwamen hierdoor heel even voorlopig gedeeld aan kop in de AFC West. Gemakkelijk ging het niet, maar de Jaguars kwamen aanvallend te kort om het de Chiefs echt lastig te maken, die een 19-14 zege boekten.

Nick Foles leidde als vervanger van Smith zijn ploeg in het eerste kwart naar een touchdown en de gehavende aanval van de Chiefs was verder goed voor vier fieldgoals. Blake Bortles gooide twee touchdowns voor de Jaguars, maar verder was het vooral de wedstrijd van de fouten aan de kant van Jacksonville, waar quarterback coach Nathaniel Hackett voor het eerst verantwoordelijk was voor de aanval. Bortles gooide een interceptie, maar de aanval verloor ook drie fumbles en verder wisten de receivers ook verschillende ballen niet te vangen.

De fouten aan de kant van de Jaguars zorgde er voor dat de Chiefs hun quarterback, die door een hersenschuddin niet in actie kon komen, niet echt misten. In het vierde kwart moest ook Travis Kelce naar de kant, niet met een blessure, maar omdat hij zijn handdoek als flag gebruikte als commentaar op de scheidsrechters. Het leverde de tight end twee persoonlijke fouten op en een automatische verwijdering van het veld.