Coach van het jaar

NFL 4-on-4: Close calls en coach of the year

Door

1. Titans of Colts, wie wint de divisie?

Luuk Dokter: “Ik zie beide teams nog wel drie duels winnen en de Titans hebben de tiebreaker. Daarom gaan de Titans er met de divisie vandoor. Het enige dat roet in het eten kan gooien, is de fitheid van Derrick Henry. Vorig seizoen liep de motor uiteindelijk ook vast. Desondanks is de passing offense ook sterk, maar zonder Henry is het te eendimensionaal.”

Ton de Vries: “De Colts. Ik geloof altijd iets meer in een stabiele defense. Die zit in Indy beter in elkaar. De Titans krijgen gewoon te veel punten tegen. Overigens verwacht ik dat beiden wel gewoon naar de play-offs gaan. En niemand zal zitten te wachten op een duel met Derrick Henry in de play-offs. Overigens is de fitheid van Rivers een groot vraagteken bij de Colts, maar laten we hopen dat hij zich er doorheen weet te slepen.”

Chris van Dijk: “De Titans hebben de beste papieren. Ze hebben de tiebreaker met de Colts in hun voordeel, dus ze moeten net zoveel wedstrijden winnen als de Colts. Het programma van Tennessee is prima te doen. De enige lastige wedstrijd die ze nog hebben is een uitwedstrijd in Green Bay. En laten de Packers nu net een rampzalige rundefense hebben. Ik denk dat de Titans ongeslagen blijven de rest van het seizoen en dat betekent automatisch dat ze een thuiswedstrijd krijgen in de eerste ronde.”

Toon Aerts: “Ik denk dat de Colts er alsnog mee aan de haal gaan. Het schema lijkt voor Tennessee dan wel beter te doen, toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat zij nog wisselvalliger presteren dan de Colts. Ik zie ze nog wel struikelen, met name in hun laatste twee partijen, tegen de Packers en Texans. De Colts moeten wel zeker nog één keer meer winnen dan de Titans, dus zij zullen zo goed als verplicht zijn om drie uit hun laatste vier games te winnen.”

Ook leuk om te lezen