Peyton Manning breekt diverse NFL-records

Door

Denver Broncos v Kansas City ChiefsOp Peyton Manning staat dit seizoen geen maat. De Denver Broncos quarterback leidde zondagavond zijn team naar een 34-14 zege op de Oakland Raiders. De Broncos eindigden hierdoor het reguliere seizoen met een 13-3 record en zorgden er zo voor dat ze het thuisvoordeel hebben tijdens de play-offs.

Daarnaast wist Manning, die alleen de eerste helft speelde, ook weer alle aandacht naar zich toe te trekken en brak diverse NFL-records op de laatste speeldag van het reguliere seizoen.

De 34 punten die de Broncos scoorden zorgde er voor dat het seizoenstotaal op 606 punten kwam. Hiermee zijn de Broncos het eerste NFL-team die de 600-grens wisten te doorbreken.

In de eerste helft die Manning speelde kwam hij tot 266 passing yards en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 5477. Het oude record stond op naam van New Orleans Saints-quarterback Drew Brees, die in het 2011-seizoen uitkwam op 5476 yards.

manning

De vier touchdownpasses tegen de Raiders zorgde er tevens voor dat Manning zijn eigen touchdownrecord, die hij vorige week vestigde, wist aan te scherpen tot 55.

peyton

Manning, die de tweede helft vanaf de zijkant zag hoe Brock Osweiler zijn plaats overnam, is pas de vierde quarterback in de geschiedenis van de NFL die zowel het record voor passing yards én passing touchdowns in hetzelfde seizoen weet te verbeteren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen