MLS Playoffs: Houston eenvoudig langs rood Montreal

Houston Dynamo heeft zich vannacht via een 3-0 overwinning op Montreal Impact geplaatst voor de halve finale in de Eastern Conference. Will Bruin was de grote man aan de zijde van de thuisploeg, hij scoorde twee van de drie doelpunten. Houston zal het in de halve finale van de Eastern Conference opnemen tegen favoriet New York Red Bulls.

houstonHet seizoen kent een frustrerend verloop voor Montreal. Na een ijzersterk eerste gedeelte van het seizoen, waarin de ploeg lang de sterkste van de gehele MLS was, zakt de ploeg in het laatste gedeelte als een kaartenhuis in elkaar. Op basis van de matige afgelopen weken van Montreal en het thuisvoordeel voor Houston was de ploeg dan ook de uitgesproken favoriet.

Dit bleek terecht, want Houston nam vanaf het begin van de wedstrijd het heft in handen en van Montreal werd snel duidelijk dat het een ploeg was dat zonder enig zelfvertrouwen speelde. Al na zestien minuten kon Will Bruin op fantastisch aangeven van Ricardo Clark de thuisploeg op voorsprong zette en dit betekende een nieuwe mentale tik voor Montreal. Ruim tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Oscar Garcia benutte een door hemzelf verdiende strafschop en zo werd de rust met een comfortabele voorsprong bereikt door Houston.

In de tweede helft probeerde Montreal een offensief te creëren, maar eigenlijk slaagde de ploeg daar nauwelijks in. Toen na zeventig minuten Montreal-verdediger Nelson Rivas het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart was het definitief gebeurd met Montreal. Twee minuten later mocht Will Bruin zijn tweede goal van de wedstrijd maken, waarna de stoppen in de laatste minuten doorsloegen bij Montreal. Zowel Andres Romero als Marco di Vaio mochten met een directe rode kaart de kleedkamer vervroegd opzoeken. Zo eindigde Montreal de wedstrijd dus met 8(!) spelers op het veld en kwam het seizoen op een dramatische wijze tot zijn einde voor de lang zo goed presterende ploeg.