NHL 4-on-4: Jonathan Drouin on the move?

Door

image-19

Columbus Blue Jackets heeft met Sergei Bobrovsky en Curtis McElhinney inmiddels twee doelmannen op injured reserve staan. De jonkies Joonas Korpisalo en Anton Forsberg doen het tot dusver goed. Hebben de Blue Jackets desondanks ervaren hulp nodig en zo ja; waar gaan zij die vinden?

Ed: Anton Forsberg zijn entree was natuurlijk briljant, maar de Jackets zijn overall niet in de positie om op een onvervaren goalie te leunen. Er moeten punten op de teller verschijnen en rap ook, wil men nog een rol van betekenis gaan spelen dit seizoen. Bij Detroit is het steeds duidelijker aan het worden dat Petr Mrazek het gevecht aan het winnen is van Jimmy Howard, dus Howard wegplukken zou zomaar eens een meesterzet kunnen zijn. Zit alleen wel een prijskaartje aan van $5,5 mln per seizoen, plus dat hij nog drie jaar te gaan heeft in zijn contract, waar wat haken en ogen aan zitten. Ik ben echter bang dat Ken Holland hem niet laat gaan, want Mrazek heeft gewoon een goede backup nodig.

Richard: Het seizoen van de Blue Jackets is al compleet naar de maan. Dus wat zou het uitmaken om externe hulp te zoeken voor het goalie probleem denk ik dan. Geef die Korpisalo en Forsberg wat vertrouwen en laat ze gewoon veel spelen totdat Bobrovsky of McElhinney weer fit is. Who cares zeg ik. Maar of Tortorella daar ook zo over denkt?

Christian: De prestaties van de jonge doelmannen zijn zeker om over naar te huis schrijven, vooral Anton Forsberg heeft veel indruk gemaakt. In mijn ogen is het belangrijk om jonge spelers de kans te geven en om zich zo door te ontwikkelen. Daarnaast heeft Forsberg zich tot nu toe staande gehouden tegen een aantal zware tegenstanders, waaronder de Washington Capitals. Als hij deze lijn kan doorzetten, dan denk ik dat er geen alternatief nodig is. Echter, om de play-offs te bereiken en het daarin goed te doen, is er meestal wel de nodige ervaring nodig.

Ardin: Het is sowieso al een verloren seizoen voor de Blue Jackets. Dat ze echt niet veel beter zouden gaan presteren met die malloot van een Tortorella als coach, wist je al op voorhand. Dat Bobrovsky en McElhinney allebei in de lappenmand zitten, maakt alles er natuurlijk niet bepaald rooskleuriger op. Toch zou ik als management in Columbus geen trade voor een goalie proberen te forceren. Laat die jonkies maar lekker speelminuten pakken. Ik weet ook zeker dat als Bobrovsky en McElhinney morgen zouden terugkeren, Columbus niet opeens stevig gaat klimmen in de standings. Voor Korpisalo en Forsberg zijn dit perfecte omstandigheden om zich te bewijzen in de NHL.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen