NHL 4-on-4: Jonathan Drouin on the move?

Door

image-1

Het huwelijk tussen Jonathan Drouin en Tampa Bay Lightning leek meteen al geen goede combinatie. De zaakwaarnemer van Drouin maakte deze week bekend dat hij voor Drouin een verzoek tot een ruil heeft ingediend bij Steve Yzerman. Wat vinden jullie daarvan en wat zouden jullie een geschikte ruilpartner vinden?

Christian: Drouin moest vanwege de goede prestaties van Jonathan Marchessault terug naar Syracuse, aan de ene kant een logische beslissing van de Lightning, aan de andere kant snap ik de frustratie van Drouin goed. Jonathan Drouin heeft speeltijd op NHL niveau nodig om zich verder te ontwikkelen en dat beseft hij dondersgoed. Een ploeg als de Maple Leafs zou de 20-jarige forward prima kunnen gebruiken.

Ardin: Op zich kan ik Drouins frustratie wel begrijpen. Hij werd in 2013 als derde overall gedraft en hoopte waarschijnlijk, net zoals zijn toenmalige teammaatje Nathan MacKinnon, tegen deze tijd al min of meer doorgebroken te zijn. Laatstgenoemde is dat gelukt bij de Colorado Avalanche, terwijl Drouin zelf pendelt tussen de AHL en NHL. Pech met blessures? Te veel vormdipjes? Slechte verstandhouding met coach(es)? Is de druk te hoog? Misschien een beetje van alles. Hoewel ik zelf vooral neig naar de druk in dit geval. Ik weet nog dat toen Drouin de league in kwam, men torenhoge verwachtingen had van de jonge winger. In junior hockey stond hij bekend als een spelmaker pur sang, iemand die elke wedstrijd met assists strooide. Tampa had op dat moment natuurlijk al goalgetter Steven Stamkos in de gelederen, dus moest Drouin degene zijn die Stamkos op zijn wenken zou gaan bedienen. Zulke verwachtingen zijn oneerlijk en ik denk dat dat een grote rol heeft gespeeld in de vooralsnog haperende progressie van Drouin. Ik hoop dat Tampa bereid is om mee te werken, aangezien ze Drouin amper gebruiken. Ik denk dat hij in een nieuwe omgeving alsnog zal schitteren.

Ed: Mooi voorbeeld van een topdraft die niet heel veel heeft kunnen laten zien. De nummer 3 pick van 2013 had een aardig eerste seizoen, maar belandde daarna op een zijspoor. Hij is nu 20 jaar en dit is redelijk maken of breken op dit punt. Hij moet vooral speeltijd zien te krijgen. Aan de andere kant is het geen schande in de AHL te spelen.

Richard: Tja, hij deed het vorig jaar prima bij de Bolts. Hij kwam tot 70 gespeelde wedstrijden. Niet verkeerd in je eerste seizoen. Maar zoals in alle sporten is vaak het tweede jaar een moeilijker jaar dan het eerste. Dus komt het onder andere aan op mentale hardheid. Drouin heeft aangegeven te willen vertrekken en voor een first round pick uit 2013 zullen er vast wel teams klaar staan die hem willen hebben. Maar wie? Ik durf het niet te voorspellen.

Ook leuk om te lezen