NY Rangers beëindigen lange roadtrip met zege

Door

De New York Rangers kunnen zich gaan opmaken voor hun eerste thuiswedstrijd. Het team van coach John Tortorella begon dit seizoen namelijk met zeven opeenvolgende uitwedstrijden en aan deze lange roadtrip kwam afgelopen maandag een einde via een 1-2 overwinning op de Winnipeg Jets.

Er zal in New York met gemengde gevoelens worden teruggekeken op deze seizoensopening, want er zat onder andere een klinkende overwinning op de Vancouver Canucks bij (0-4), maar van de zeven wedstrijden gingen er wel vier verloren (waarvan twee keer na verlenging of shootout). Hierdoor bezetten de Rangers nu de derde positie in de Atlantic Division en dat is natuurlijk niet genoeg voor een ambitieus team dat dit jaar serieus mee wil strijden om de prijzen.

De basis voor de zege tegen de Jets werd gelegd door uitstekend verdedigings- en keeperswerk en door een zeer efficiënte aanval. De beide goals van de Rangers werden gescoord tijdens power play-situaties en dat zal een hele opluchting zijn geweest voor het team. Na de eerste zes wedstrijden stonden de Rangers met slechts één goal in drieëntwintig power plays namelijk laatste in de NHL als het gaat om het profiteren van een man meer op het ijs.
Aan de andere kant zorgde de reservegoalie ervoor dat de twee gescoorde goals genoeg waren voor de overwinning. Martin Biron kreeg voor het eerst dit seizoen de voorkeur boven eerste goalie Henrik Lundqvist en hij maakte deze uitverkiezing meer dan waar. Van de achtentwintig schoten die hij gedurende de wedstrijd op zich afgevuurd zag worden, wist hij er zevenentwintig te keren en moest hij alleen zijn meerdere erkennen in het snapshot van Nik Antropov in de tweede periode.

Hiermee zorgde Antropov ervoor dat de Jets weer op gelijke hoogte kwamen met de Rangers, want eerder in het tweede bedrijf had Ruslan Fedotenko de bezoekers op een 0-1 voorsprong gezet. Uiteindelijk ging het in de slotperiode dus toch nog mis voor de Canadezen toen Ryan Callahan via de 1-2 voor de beslissing zorgde.

Tortorella is nog niet tevreden met het spel van zijn ploeg, maar kijkt in ieder geval wel uit naar de reeks thuiswedstrijden die zijn ploeg nu in het verschiet heeft: „We zijn blij dat we weer naar huis kunnen, maar we moeten nog wel het nodige werk verzetten om ons spel helemaal op de rails te krijgen. We hebben vandaag niet goed gespeeld, maar gelukkig wel de punten gepakt. Dat is belangrijk, want er zullen dit seizoen ook wedstrijden komen dat we juist wel heel goed spelen, maar na afloop met lege handen staan.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Winnipeg Jets en de New York Rangers:

Foto: nhlpa.com

Ook leuk om te lezen